In Memoriam: Freek Schutten

In Memoriam: Freek Schutten

Vrijdag bereikte PEC Zwolle het trieste nieuws dat oud-speler Freek Schutten (1942-2020) is overleden. Schutten, die zijn loopbaan begon bij Zwolsche Boys, speelde tussen 1969 en 1977 voor de club.

Nadat Zwolsche Boys in 1969 failliet raakt, neemt PEC Zwolle de in Coevorden geboren Schutten met een aantal andere spelers over. Bij PEC speelde Schutten onder andere de memorabele kwartfinale tegen Ajax in de beker tijdens het seizoen 1975-1976. Dat duel wonnen de Zwollenaren met 3-0. Na zijn actieve loopbaan bleef Schutten nauw betrokken bij PEC Zwolle waar hij onder andere scoutingswerk verrichtte voor zowel de eerste selectie als de voetbalacademie. Freek Schutten is 77 jaar geworden.


PEC Zwolle zal Freek Schutten herinneren als een vriendelijk en bevlogen persoon die altijd klaarstond voor de club en wenst zijn familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies. Voorafgaand aan de eerstvolgende thuiswedstrijd zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Ook dragen de spelers en speelsters van PEC Zwolle Vrouwen rouwbanden om Schutten te gedenken.


Namens de directie van PEC Zwolle,

Voorzitter Adriaan Visser