Ongeslagen serie ten einde

PEC Zwolle Vrouwen is vrijdagavond tegen een nederlaag aangelopen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer/coach Joran Pot verloor met 3-1 van VV Alkmaar Vrouwen. Hierdoor is de fraaie ongeslagen serie van de Blauwvingers ten einde.

Tegendoelpunten

PEC Zwolle Vrouwen moest het in Noord-Holland doen zonder Jill Diekman, die vorige week tegen Feyenoord Vrouwen een blessure opliep. Haar plaats werd ingenomen door Katie Murray. Voor de Amerikaanse was het haar basisdebuut.

Vanaf de eerste minuut liep het niet soepel bij de Blauwvingers. Het lukte niet om echt controle te krijgen over de wedstrijd en daarnaast had VV Alkmaar Vrouwen een goede dag. De thuisploeg kwam na twintig minuten spelen op voorsprong door een schitterende knal van Camie Mol. De Alkmaarders bleken erg effectief in het eerste bedrijf. Ook het tweede schot op doel leverde een treffer op. Emmeke Henschen plaatste de bal met succes in de verre hoek. In de blessuretijd werd het nog erger. Sanne Koopman tikte de bal als een echte spits binnen na een strakke voorzet vanaf de linkerkant van het veld.

Eretreffer

Alle spanning was eigenlijk wel weg uit de wedstrijd, maar PEC Zwolle Vrouwen kwam toch goed uit de kleedkamer. Danique Noordman zorgde in de 56e minuut voor een fraai hoogtepunt met een rake knal, waarbij de bal in de bovenhoek belandde. Er was daarna nog een half uur te spelen en dus voldoende tijd om echt terug te komen in de wedstrijd. Maar zelfs met de beste bedoelingen wisten de Blauwvingers aanvallend weinig meer te creëren. En stond er aan het einde van de avond een terechte 3-1 nederlaag op het scorebord.

VV Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 3-1 (3-0).