Verlies voor jeugdig PEC Zwolle

Verlies voor jeugdig PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag een verkorte oefenwedstrijd gespeeld tegen VVCS. Een jeugdig team speelde een oefenpartij van twee keer 35 minuten op het trainingskamp in Epe: 1-0 verlies.

Zoals vooraf door de technische staf werd aangegeven, zouden vooral de spelers die in de eerste oefenwedstrijden weinig minuten hadden gemaakt, in actie komen, aangevuld met Zian Flemming en Mike van Duinen. Ook Michael Maria mocht zijn opwachting maken. De testspeler die enkele weken geleden nog geblesseerd uitviel op de training, was bij het trainingskamp in Epe weer aangesloten. In de eerste helft vielen er maar weinig kansen te noteren. Aan Zwolse zijde waren Thomas van den Belt (gekraakt schot) en Clint Leemans (vrije trap over) nog het meest in de buurt van een treffer. Die viel overigens aan de andere kant. Body Brusselers troefde in het centrum het duo Rav van den Berg en Marc-Olivier Doué af en kon vrijstaand afronden: 1-0.


Na rust één wijziging aan Zwolse zijde, waar Anthony Dekono het stokje mocht overnemen van Van den Berg. In het vervolg wisselde John Stegeman echter wel volop door. In het tweede bedrijf kreeg PEC Zwolle goede kansen op de gelijkmaker, maar onder anderen Mike van Duinen, Thomas van den Belt en Leemans scoorden niet. Na een klein uur mocht Kenneth Paal zijn opwachting nog maken voor Maria en in het laatste kwartier kregen Sai van Wermeskerken en Yuta Nakayama speelminuten. Laatstgenoemde kreeg nog een flinke kans, maar kwam eveneens niet tot scoren.


VVCS – PEC Zwolle: 1-0 (1-0). (wedstrijd duurde 2x 35 minuten)

Toeschouwers: -

Gele kaarten: -


Selectie VVCS: Heemskerk, Prinssen, Meijers, Snepvangers, Alsbaei, Ten Teije, Van Iperen, Pedro, Rekondie, Van Arnhem, Kizito, Kok, Brusselers, Den Heijer, Klomp, Rosheuvel, Ramadani, Hogenhout, Theunissen, Abdullahi en Maletic.


Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Bajselmani, Doué (65' Nakayama), Van den Berg (46' Dekono), Maria (57' Paal), Leemans (72' Kersten), Van den Belt, Reijnders, Lagsir (14' Westerman), Flemming en Van Duinen (65' Van Wermeskerken).


Scoreverloop:

25' Brusselers 1-0