Nieuw seizoen eDivisie van start

Nieuw seizoen eDivisie van start

Deze dinsdag start een nieuw seizoen van de KPN eDivisie. In deze EA SPORTS FIFA 21-competitie waarin alle 18 eredivisieclubs vertegenwoordigd zijn, gaan namens PEC Zwolle Tony Kok en Stefan Vellinga op jacht naar eremetaal. In speelronde 1 is FC Twente de tegenstander, woensdag wacht FC Emmen.

Van 30 maart tot en met 2 juni strijden de achttien clubs uit de Eredivisie om de kampioensschaal en € 50.000,-. Elke dinsdag en woensdag worden gedurende zeven weken in totaal zeventien speelrondes gespeeld, waarna een ranglijst van 1 tot en met 18 bekend is. De nummers 1 tot en met 4 van die ranglijst kwalificeren zich direct voor de eDivisie Finals; de nummer 5 tot en met 12 strijden in een play-off om de resterende vier finaleplaatsen. Op woensdag 2 juni nemen acht clubs het tegen elkaar op in de KPN eDivisie Finals. Alle wedstrijden worden voorzien van commentaar.


PS4 en Xbox

PEC Zwolle, dat in februari vorig jaar met de eindzege aan de haal ging door Ajax na een zinderende strafschoppenserie te verslaan, gaat de strijd aan met Tony Kok en Stefan Vellinga. Kok zal gaan spelen op de PS4, terwijl Vellinga de punten probeert binnen te halen op de Xbox. Iedere dinsdag en woensdag is tussen 17.30 en 20.30 uur de liveshow hier te zien.


Record aantal kijkers

Het vorige KPN eDivisie-seizoen, dat tussen november en januari werd gespeeld, werd door meer dan 500.000 unieke kijkers bekeken. Nog nooit keken er zo veel unieke kijkers naar de KPN eDivisie. Daarnaast realiseerde de KPN eDivisie Finale de hoogste gemiddelde kijktijd sinds de oprichting van de competitie van maar liefst 20 minuten. Op dit moment mag Ajax zich de regerend landskampioen noemen.

Divisiepartners