Michiel Schouwink nieuwe clubarts

Michiel Schouwink nieuwe clubarts

PEC Zwolle heeft een nieuwe clubarts voor de hoofdselectie. Michiel Schouwink neemt het stokje over van Jos Lemmens, die na ruim twintig jaar trouwe dienst deze zomer heeft besloten te stoppen.

Schouwink is sinds 1995 huisarts in Zwolle en was de afgelopen zes jaar als arts al verbonden aan de club, voornamelijk tijdens wedstrijden van Jong PEC Zwolle. Daarnaast is hij al jaren iedere thuiswedstrijd als trouwe supporter te vinden op de tribunes van het MAC3PARK stadion. Schouwink heeft als deeltijdopleider nauwe banden met de Isala-sportartsen.


Michiel Schouwink: ,,Ik ben heel blij dat ik de komende tijd bij PEC Zwolle betrokken blijf in de functie van clubarts van de hoofdselectie. Zoals hierboven staat beschreven ben ik naast arts ook supporter van deze prachtige club. Het voelt dan ook extra bijzonder dat ik als fervent sporter en voetballiefhebber in mijn vakgebied een steentje mag bijdragen aan de sportieve prestaties van de club."


Technisch manager Mike Willems: ,,Allereerst wil ik mijn dank en waardering uitspreken voor Jos, die hier bijna een kwart eeuw voortreffelijk werk heeft verricht. Alle spelers die in al die jaren met Jos gewerkt hebben, waren daar zo enorm over te spreken. Het geeft eens te meer aan hoe geliefd hij is bij de oud-spelers alsook bij de huidige selectie. Zijn vak heeft hij al die jaren met veel passie uitgevoerd. Zeker in deze tijden besef je als club nog maar eens extra hoe belangrijk het is dat je een goed medisch team, waar Jos samen met Mineke Vegter de aanjager van was, naast je hebt staan. Daarvoor en voor zijn niet aflatende inzet, zijn wij hem zeer erkentelijk. Net als van de in deze zomer vertrokken spelers, willen we ook van Jos op een later moment goed afscheid nemen, want dat verdient hij natuurlijk.”


Willems vervolgt: ,,Ik ben ook blij dat het ons gelukt is om een waardig vervanger van Jos te vinden. Met Michiel hadden we natuurlijk al de nodige kennis en ervaring in huis. Hij is zoals gezegd huisarts in de stad en heeft de voorbije zes jaar perfect werk geleverd binnen ons beloftenteam. Deze functie is hem dan ook op het lijf geschreven. Ik wens Michiel heel veel succes in zijn nieuwe rol en zie uit naar onze verdere samenwerking.”

Eredivisie partners