Mayke Lindner bezorgt PEC Zwolle Vrouwen met late treffer drie punten in Zwolse moesson

PEC Zwolle Vrouwen heeft de derde overwinning op rij geboekt. Lang leek de wedstrijd tegen AZ Vrouwen op het regenachtige veld in Zwolle op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, maar in de voorlaatste minuut kroonde Mayke Lindner zich tot matchwinner: 1-0.

Gelijkopgaand

De eerste helft stond niet bol van de hoogtepunten op de, ondanks dat het de hele dag en avond regende, perfecte grasmat. De eerste speelster die het doel onder vuur nam was Sterre Kroezen. De aanvalster deed dat via een vrije trap van grote afstand. Met een listige stuit probeerde Kroezen doelvrouw Femke Liefting aan het beven te brengen, maar die redde bekwaam. Aan de andere kant moest Tess van der Flier handelend optreden bij een inzet van Veerle van der Most, die pardoes oog in oog met de keepster kwam te staan. Op een mooie actie van Bo van Egmond en een hakbal van Eef Kerkhof, welke net geblokt werd, na, kwamen beide ploegen niet meer tot kansen voor rust.

Zwolle beter, AZ bijna trefzeker

De tweede helft was stukken spectaculairder dan het eerste bedrijf. Van Egmond had binnen het kwartier de 1-0 op het scorebord kunnen zetten. Na een korte corner draaide de clubtopscorer slim weg bij haar tegenstandster, maar de poging die volgde eindigde in het zijnet. Met een vlammend schot had ook Inske Weiman geen succes. Haar poging vanaf rand strafschopgebied scheerde over de deklat. AZ Vrouwen zette hier bitter weinig tegenover, maar kreeg toch twee enorme kansen bij het ingaan van het laatste kwartier. Daar had de ploeg in eerste instantie wel de hulp van Van der Flier voor nodig. De keepster tastte finaal mis bij een voorzet en had het geluk dat haar medespeelsters de bal uit de doelmond wisten weg te werken, voor een Alkmaars been kon afdrukken. Een nog grotere kans volgde nog geen minuut later toen de geheel vrijstaande Floor Spaan kon afwerken, maar over de bal heen maaide.

Gouden wissel

In de laatste tien minuten van de wedstrijd maakte PEC Zwolle Vrouwen het meest aanspraak op de zege. Van Egmond schoot net naast, maar de allergrootste kans was nog voor invalster Evi Maatman. De spits zette zelf een aanval op en moest deze ook afronden, maar schoof de bal van dichtbij naast. Net toen beide clubs zich leken te verzoenen met ieder een punt, sloeg een andere invalster keihard toe. Mayke Lindner kopte voorbij de tweede paal de bal uit een vrije trap krachtig achter Lieftink: 1-0. Met het ingaan van de blessuretijd wisten de Zwollenaren hoelang ze moesten door bikkelen: minimaal vijf minuten. Maar echt lastig werd het nooit. Sterker nog, Britt Udink leek de 2-0 te maken, maar slaagde daar niet in, hoewel het alle schijn had dat de bal weldegelijk volledig over de lijn was. Voor het eindesultaat maakte dat niet meer uit. Door de 1-0 zege pakte PEC Zwolle Vrouwen onder het toeziend oog van ruim 1700 toeschouwers de derde overwinning op rij.

PEC Zwolle Vrouwen – AZ Vrouwen: 1-0 (0-0).