Matchfacts sc Heerenveen - PEC Zwolle

Matchfacts sc Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle neemt het zaterdagavond om 20.45 uur op tegen sc Heerenveen. Onderstaand lees je de matchfacts en bijzondere statistieken rondom de wedstrijd in het Abe Lenstra stadion.

Twee overwinningen

Heerenveen en PEC Zwolle hebben dit seizoen beide twee wedstrijden gewonnen. sc Heerenveen won nog niet in eigen huis, maar verloor ook nog niet in het Abe Lenstra stadion.


Eerste goal

PEC Zwolle opende in de gehele historie nog nooit de score in het Abe Lenstra stadion. In alle eerdere acht ontmoetingen tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen in Friesland was het de thuisploeg die de eerste goal maakte.


Strafschoppen

PEC Zwolle kreeg dit seizoen nog geen enkele strafschop van de arbitrage in de Eredivisie. Op dit moment is PEC Zwolle samen met promovendus Sparta Rotterdam de enige club die nog wacht op de eerste penalty.


PEC Zwolle en sc Heerenveen

Spelers die zowel PEC Zwolle als sc Heerenveen hebben gedragen zijn onder meer Bert Zuurman, Johan Hansma, Saïd Bakkati, Santi Kolk, Ignacio Tuhuteru, Marco Roelofsen, Cecilio Lopes, Danny Wintjens, Ivan Cvetkov, Henrico Drost, Yanic Wildschut, Ben Rienstra, Younes Namli, Joey van den Berg, Arsenio Valpoort, Reza Ghoochannejhad, Dennis Johnsen en Warner Hahn.


Dennis Johnsen

PEC Zwolle-aanvaller Dennis Johnsen speelde tussen 2015 en 2017 in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Zonder zijn officiële debuut te hebben gemaakt vertrok Johnsen in augustus 2017 naar Ajax. Bij Ajax wist de jeugdinternational van Noorwegen niet door te breken, waarna hij afgelopen winter voor een halfjaar terugkeerde bij sc Heerenveen. In de tweede seizoenshelft kwam hij dertien keer in actie voor de Friezen.


Reza

Reza Ghoochannejhad speelde in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, maar brak hier in eerste instantie niet door. De aanvaller keerde na een omweg via België, Engeland, Koeweit en Qatar in 2016 terug in Friesland, waar hij uiteindelijk twee seizoenen speelde. In zijn eerste seizoen kwam Ghoochannejhad tot negentien doelpunten in de Eredivisie. Ghoochannejhad stond afgelopen weekend tegen PSV voor het eerst in de basis bij PEC Zwolle.


Hennie Spijkerman

Bij sc Heerenveen komt PEC Zwolle ook Hennie Spijkerman, tegenwoordig assistent-trainer in Friesland tegen. Spijkerman was tussen 2003 en 2006 trainer van het toenmalige FC Zwolle en was vorig seizoen assistent-trainer bij FC Groningen.


Odgaard en Johnsen

Dennis Johnsen speelde in juni van dit jaar in dienst van Jong Noorwegen al tegen sc Heerenveen-aanvaller Jens Odgaard, uitkomend voor Jong Denemarken. De wedstrijd werd met 2-3 gewonnen door Jong Noorwegen en Johnsen kwam in die wedstrijd tot scoren voor zijn thuisland.


Benieuwd naar meer achtergronden rondom sc Heerenveen - PEC Zwolle? Klik hier voor de voorbeschouwing met onder anderen reacties van Pelle Clement en Darryl Lachman.

Ivan Cvetkov als speler van FC Zwolle in duel met Feyenoorder Gill Swerts.
Ivan Cvetkov als speler van FC Zwolle in duel met Feyenoorder Gill Swerts.
Kenneth Paal in balbezit met op de achtergrond Dennis Johnsen als Heerenveen-speler.
Kenneth Paal in balbezit met op de achtergrond Dennis Johnsen als Heerenveen-speler.
Hennie Spijkerman (l) in dienst van Ajax op bezoek in Zwolle.
Hennie Spijkerman (l) in dienst van Ajax op bezoek in Zwolle.
Reza Ghoochannejhad als speler van sc Heerenveen in duel met Bart Schenkeveld.
Reza Ghoochannejhad als speler van sc Heerenveen in duel met Bart Schenkeveld.

Eredivisie partners