Lees PEC Zwolle Clubmagazine online

Lees PEC Zwolle Clubmagazine online

Het tweede PEC Zwolle Clubmagazine van het seizoen is uit. Het magazine met boordevol verhalen uit alle geledingen van de club is online en helemaal gratis te lezen voor iedereen. In dit nummer komen onder meer Bram van Polen, Bert Konterman, Xavier Mous en Danique Noordman aan het woord.

De mooiste momenten van Bram van Polen

Aanvoerder Bram van Polen maakte deze tweede seizoenshelft voor de 400e keer zijn opwachting in het PEC Zwolle-tenue. Hem werd gevraagd naar zijn meest bijzondere wedstrijden in het blauw en wit op zowel positief als negatief vlak.


Nader kennismaken met Bert Konterman

Bert Konterman nam begin maart plaats in de dug-out van PEC Zwolle en vertelt over zijn eerste weken als interim-hoofdtrainer van de club. Ook vertelt hij over zijn periode als voetballer in Zwolle onder trainer Theo Laseroms.


Virgil Misidjan; over scoren in Parijs en de bami van zijn moeder

Onze vleugelflitser Virgil Misidjan beantwoordt een reeks informele vragen en vertelt over zijn ervaringen als voetballer van Ludogorets op bezoek bij Paris Saint Germain en Real Madrid. En wat Misidjan eigenlijk geworden als hij niet zo'n voetbaltalent had?


Benson Manuel wil Zwolse honger naar doelpunten stillen

Huurling van Royal Antwerp FC, Manuel Benson, wil een succes maken van zijn uitleenbeurt aan PEC Zwolle. De start was in ieder geval veelbelovend. Hoe ervaart Manuel zijn verblijf in Zwolle en hoe anders is het voetbal hier in vergelijking met dat bij onze Zuiderburen?


Zeven vragen aan Xavier Mous

Uit het niets stond Xavier Mous uit bij FC Utrecht ineens onder de lat, toen bekend werd dat Michael Zetterer door Werder Bremen werd teruggehaald. De sluitpost vertelt over de periode waarin hij nauwelijks wedstrijden kon keepen en onder meer over het analyseren van tegenstanders.


Een blik in het rijke verleden

In de bijna 111-jarige historie van PEC Zwolle zijn vele hoogte- maar ook dieptepunten de revue gepasseerd. Wie door het clubarchief bladert en zich interesseert in de rijke historie van de club, raakt niet uitgelezen. Lees meer over de oprichting, een mooi verhaal over Engelse matrozen, het zingen van het door de Duitsers verboden Wilhelmus in 2941, de eerste wedstrijd in het blauw-wit en nog meer wetenswaardigheden.


Talent uit de PEC Zwolle Voetbalacademie; Samir Lagsir

In september 2019 tekende Samir Lagsir samen met Lucas Tol, Chip Engels, Gabi Caschili en Daijiro Chirino zijn eerste profcontract bij PEC Zwolle. Omdat de competitie voor PEC Zwolle O23 stil kwam te liggen, miste Lagsir het nodige wedstrijdritme. Toch staat de ontwikkeling van het 17-jarige talent niet stil.


De voetbalreis van Danique Noordman

De pas 17-jarige Danique Noordman tekende dit voorjaar haar allereerste contract bij PEC Zwolle Vrouwen. Het talent dat als klein meisje al tussen de jongens voetbalde in Vilsteren en Dalfsen, tekende voor maar liefst drie seizoenen en dat was een unicum. Nog nooit werd er bij de vrouwentak een contract voor zo'n lange periode vergeven. Inmiddels heeft Noordman de nodige Oranje-teams doorlopen en heeft ze ook bij PEC Zwolle Vrouwen haar draai gevonden.


Milo de Geus nieuwe eTalent PEC Zwolle

Wie van eSports houdt kan het leuke interview met Milo de Geus lezen. De Geus is 17 jaar, afkomstig uit Haarlem en geldt als het nieuwe eTalent van PEC Zwolle. Naast Tony Kok (PS4) en Stefan Vellinga (XBOX) is De Geus de derde FIFA-speler bij de Blauwvingers.


Samen vitaal in Regio Zwolle

Dat PEC Zwolle meer dan voetbal is, staat vast. De kracht en magie van voetbal wordt ook ingezet voor onder meer maatschappelijke initiatieven voor diverse doelgroepen. Dit varieert van voetbal voor kinderen met autisme (YoungStars) tot ouderen die graag in beweging en in contact met anderen zijn (OldStars). Deze week is het bovendien de 'Week van de Vitaliteit'. In het Clubmagazine alles hierover.


Lees het PEC Zwolle Clubmagazine online

Het PEC Zwolle Clubmagazine is gratis online te lezen via deze link.

Eredivisie partners