Leemans en Van Crooij naar Zwolle

Leemans en Van Crooij naar Zwolle

PEC Zwolle heeft Clint Leemans en Vito van Crooij aangetrokken. Beide spelers komen over van VVV-Venlo. Leemans tekent voor drie en Van Crooij voor vier seizoenen in Zwolle. PEC Zwolle heeft daarvoor een transfersom overgemaakt naar de Limburgse club.

Leemans is een middenvelder. De 22-jarige speler komt uit de jeugd van PSV en promoveerde net als Van Crooij in 2017 met zijn ploeg naar de Eredivisie. In de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, waarin de Venlonaren promotie afdwongen, was Leemans met een strafschop en een vrije trap, zijn handelsmerk goud waard. Ook in de Eredivisie wist Leemans meerdere keren met scherp te schieten. Afgelopen seizoen was Leemans tegen PEC Zwolle in De Koel nog trefzeker met een vrije trap, waarmee hij zijn ploeg een punt bezorgde (1-1).


Geboren Venlonaar Van Crooij is eveneens 22 jaar, heeft de complete jeugdopleiding bij VVV-Venlo doorlopen en kwam in totaal tot 146 officiële optredens waarin de rechtsbuiten 37 keer tot scoren kwam. Net als Leemans wist ook Van Crooij vorig seizoen tegen PEC Zwolle te scoren. In de thuiswedstrijd zette Van Crooij VVV-Venlo op voorsprong. Ook dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.


Clint Leemans: ,,Met PEC Zwolle zet ik een volgende stap in mijn carriere. Deze club past goed bij mij en tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd met John van 't Schip en Gerard Nijkamp werd mijn positieve gevoel meermaals bevestigd. Het eerste jaar met VVV-Venlo in de Eredivisie was heel leerzaam voor mij. Ik heb me goed kunnen ontwikkelen en zie deze overgang dan ook als een beloning.”


Vito van Crooij: ,,Na jaren in Venlo te hebben gevoetbald ben ik klaar voor een nieuw avontuur. Het feit dat ik voor vier jaar bij deze mooie club heb getekend geeft aan dat PEC Zwolle veel vertrouwen in mij heeft. Dat vertrouwen wil ik graag uitbetalen door mij op het veld voor de volle honderd procent in te zetten. Ik kijk er naar uit om me samen met Clint te gaan bewijzen en zie uit naar de start van het seizoen op vrijdag 10 augustus.”


Gerard Nijkamp over het tweetal: ,,Met Clint en Vito hebben wij twee versterkingen in huis gehaald waar we al lange tijd een oogje op hadden. Dit duo heeft vorig seizoen een belangrijk aandeel gehad in de rechtstreekse handhaving van VVV-Venlo in de Eredivisie. Clint is een speler die teamgenoten om zich heen beter kan laten voetballen. Ook Vito past goed bij onze spelopvatting van attractief en aanvallend voetbal spelen. Daarnaast hebben we met deze aanwinsten direct twee specialisten op het gebied van vrije trappen aangetrokken."

Eredivisie partners