Laat doelpunt bezorgt PEC Zwolle Vrouwen punt

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondagmiddag een knap punt gepakt tegen titelkandidaat PSV Vrouwen. Door een late treffer van Karli White eindigde de spannende wedstrijd in 1-1. Een mooie opsteker voor de Blauwvingers na drie nederlagen op rij.

Ongelukkige penalty

PEC Zwolle Vrouwen en PSV Vrouwen begonnen om 12.15 uur aan het duel in een zonnig MAC3PARK stadion. Helaas konden er door de nieuwe Coronamaatregelen geen toeschouwers aanwezig zijn, maar dat weerhield de teams er niet van om voor een interessante eerste helft te zorgen. Al in de tweede minuut kreeg de thuisploeg een behoorlijke mogelijkheid, waarbij Jeva Walk de bal in de handen van Sari van Veenendaal schoot. Aan de andere kant van het veld mikte Mandy van den Berg de bal tussen palen, maar Moon Pondes lag in de juiste hoek om het schot te keren. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor de Blauwvingers. Walk mikte de bal van dichtbij op doelvrouw Van Veenendaal. In de slotfase van de eerste helft wisten de Eindhovense bezoekers hun Zwolse opponenten wat meer onder druk te zetten. En dat leverde in de blessuretijd een penalty op na een ongelukkige handsbal van Walk. Desiree van Lunteren maakte geen fout vanaf elf meter en zo werd er toch nog gescoord voor rust: 0-1.

Late gelijkmaker

Aan beide kanten ging het na rust een stuk stroever. Er werden veel fouten gemaakt en daardoor werd het er allemaal niet beter op. Kansen waren er nog wel over en weer. Namens PEC Zwolle Vrouwen waren Marit Auée (schot over) en Marushka van Olst (schot gekeerd door Van Veenendaal) in de buurt van een doelpunt. Naomi Pattiwael had de wedstrijd in het slot kunnen gooien namens PSV Vrouwen, maar zij joeg de bal over. Vlak voor tijd wisten de Blauwvingers enigszins uit het niets op gelijke hoogte te komen. De bal bleef in het strafschopgebied hangen na een voorzet van Van Olst en invalster Karli White schoot de bal binnen. Een extra mooi moment voor de Amerikaanse, want het was haar eerste doelpunt in Zwolse dienst. De thuisploeg hield stand in de blessuretijd en dus was er aan het einde van de rit een waardevol punt.

PEC Zwolle Vrouwen - PSV Vrouwen: 1-1 (0-1).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Fledderus

Gele kaarten: Waldus (PSV Vrouwen)

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Auée, Pruim, Nassette, Noordman (89' Speelman), Van Olst, Van Bentem, Banarsie (82' Maatman), Tiemens (68' White), en Walk

Opstelling PSV Vrouwen: Van Veenendaal, Koeleman, Waldus, Van den Berg, Levels, Verheijen, Van Lunteren (78' Carreras), Brugts, Pattiwael, Thestrup (66' Leticia)en Kuijpers (90' Bross).

Scoreverloop:

45+2' Van Lunteren pen. 0-1