Kipkerrie met rijst
Weet je nog niet wat er vanavond bij jou op het menu staat? Doe hier gezonde inspiratie op! Lees elk weekend het favoriete recept van een PEC Zwolle-speler. Deze week is het lievelingseten van Mustafa Saymak aan de beurt.
,,Je begint met het koken van de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit daarna de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij twee minuten op matig vuur. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze een minuut mee. Meng de kerriepoeder met de bloem, strooi dit over de kip en schep goed om. Al roerend schenk je de bouillon in gedeelten bij het kipmengsel. Let hierbij wel goed op dat je de volgende scheut pas toevoegt als de vorige scheut door de bloem gebonden is” zegt Saymak.
,,Breng het geheel hierna aan de kook en zet dan het vuur laag. Roer de crème fraîche erdoorheen en laat het dan tien minuten sudderen op laag vuur. Intussen is het vijf minuten voor het einde van de kooktijd van de rijst. Schep de doperwten door de rijst en laat dit mee warmen. Breng het geheel lekker op smaak met zout en peper. Verdeel de doperwtenrijst over vier borden en schep de ontstane kip-kerrieragout ernaast. Tot slot bestrooi je het gerecht met gebakken uitjes en dan lekker eten” aldus Saymak.
Ingrediënten:
- 400 gram basmatirijst
- 2 eetlepels olie
- 2 gesnipperde uien
- 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden
- 4 kipfilets in dunne reepjes
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels bloem
- 250 milliliter kippenbouillon
- 125 milliliter crème fraîche
- 1 zak verse doperwten
- 4 eetlepels gebakken uitjes
Het recept van Mustafa Saymak en de andere selectiespelers is terug te lezen in het kookboek Zwolse Pot verkrijgbaar in de PEC Zwolle Fanshop voor €10,-. De Zwolse Pot is een samenwerking tussen PEC Zwolle United, IK Lekker fit!?, Zilveren Kruis Achmea, SportService Zwolle, GGD IJsselsland en Diëtistengroep NL. Fotografie: Theo Smits.