Jong PEC Zwolle onderuit op bezoek bij FC Groningen

Jong PEC Zwolle onderuit op bezoek bij FC Groningen

Jong PEC Zwolle heeft maandagmiddag een nederlaag geleden in de Reserve Competitie A. De vierde competitiewedstrijd van het seizoen werd op bezoek bij FC Groningen met 3-1 verloren.

De ploeg van trainer Mark Looms kwam al na een dikke minuut spelen op achterstand. Na een voorzet van Swansea City-huurling Joel Asoro kon Kaj Sierhuis de openingstreffer maken. Een kwartier na de openingsgoal kwam Jong PEC Zwolle langszij. Middenvelder Eliano Reijnders tekende voor de gelijkmaker voor de Blauwvingers.


Een kwartier voor tijd kwam FC Groningen voor de tweede keer op voorsprong. Centrale verdediger Leonel Miguel kopte de bal achter Jong PEC Zwolle-doelman Mike Hauptmeijer. In de extra tijd van de wedstrijd besliste Jong FC Groningen de wedstrijd definitief. Ajax-huurling Sierhuis maakte zijn tweede goal van de middag.


De volgende competitiewedstrijd van Jong PEC Zwolle staat gepland op maandag 30 september. Dan treffen de Zwollenaren Jong Vitesse op Sportpark Papendal.


Opstellingen:

Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Doué, Koorman, De Bert, Dekono, Huiberts, Van den Belt, Bajselmani, Quispel, Westerman en Reijnders.


Jong FC Groningen: Hoekstra; Sopacua, Miguel, Haddad, Absalem; Van Kaam, Strunck, Lundqvist; Asoro, Sierhuis en El Hankouri.


Scoreverloop:

1. Sierhuis 1-0

15. Reijnders 1-1

73. Miguel 2-1

90. Sierhuis 3-1

Eredivisie partners