Johnny Jansen: ,,Bewonderenswaardig hoe Sam zich heeft weten terug te knokken.”

Johnny Jansen: ,,Bewonderenswaardig hoe Sam zich heeft weten terug te knokken.”

In aanloop naar de laatste thuiswedstrijd van dit jaar geven we het woord aan PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen. Hij heeft genoeg stof om over te praten. Te beginnen bij de 0-5 winst bij FC Volendam.

Spijkerhard werken

,,Na de 0-5 overwinning gingen we met een geweldig goed gevoel de bus in. Ik vernam dat PEC Zwolle in haar Eredivisie-geschiedenis slechts twee keer met die cijfers gewonnen heeft. Bijzonder dus en een beloning voor de staf en vooral de spelers die zich in de voorbereiding het apezuur gewerkt hebben om zo fit mogelijk aan de wedstrijd te beginnen. Het mooie is dat het resultaat in Volendam iedereen extra energie geeft. Als we eind december, en dat zou geweldig zijn, nog in het linker rijtje staan voelt dat als een kerstcadeau. In de Eredivisie krijg je echter geen cadeautjes. We moeten spijkerhard werken voor een mooie klassering. De competitie is nog lang niet gespeeld en heel veel clubs staan dichtbij elkaar. Daarom blijft handhaving ons doel.”

Kersten en Thomas

Na de wedstrijd tegen N.E.C. staat er nog één wedstrijd op het programma voor de winterstop: Ajax-uit. Officieel zit dan de eerste seizoenshelft erop, maar na de winter treft PEC Zwolle sc Heerenveen nog tweemaal. Hoewel de Eredivisie dus nog niet op de helft is, durft Jansen al wel stiekem een beetje terug te blikken op het eerste gedeelte van de competitie. ,,Op de eerste seizoenshelft kijk ik toch wel tevreden terug. Zonder resultaten en spelers tekort te doen, wil ik Sam Kersten en Ryan Thomas wel even uitlichten. Ik vind het bewonderenswaardig hoe Sam zich na een langdurige blessure heeft weten terug te knokken en nu een sterkhouder in de verdediging is. Wat ook harstikke mooi is, is dat Ryan stap voor stap naar de 100% wedstrijdfitheid groeit. Zijn ervaring kunnen we enorm goed gebruiken. Wat betreft de gespeelde wedstrijden was het verlies tegen Heracles zuur en onverdiend. Zuur proefde ook het gelijkspel in de IJsselderby. Positief was de eerste driepunter tegen FC Utrecht en natuurlijk de overwinning op Volendam.” 

DNA

,,Op onze supporters ben ik ook super trots. Thuis maar ook uit zijn de vakken vol en steunen ze ons echt geweldig. Ook de interactie met de spelers na de wedstrijd is prachtig. Ik sta daar dan weleens vanaf de zijkant naar te kijken en dan kan ik een glimlach niet onderdrukken. Die support kunnen we ook na de winterstop goed gebruiken. Belangrijk is ook om samen met onze supporters het Zwolle DNA in de club te waarborgen. Diederik Boer en Henry van der Vegt bij de technische staf maar ook aanvoerder Bram van Polen, teammanager Isaak Teunis en verzorger Erwin Vloedgraven zijn onderdeel van het DNA van de club. Assistent Ronnie Pander en ik komen van buiten de club, maar begrijpen en voelen steeds meer de PEC Zwolle clubcultuur.”


N.E.C. Nijmegen

,,Vanavond spelen we tegen N.E.C. Nijmegen. Na de winst van afgelopen woensdagavond op AZ zit N.E.C. ons dicht op de hielen. Met hen zitten we in een hele grote middenmoot waarin maar weinig krachtsverschil is. N.E.C. wil graag en verzorgd voetballen. Dat kan ook, want er is veel individuele kwaliteit bij de Nijmegenaren. Wij zullen dus dominant en gedisciplineerd onze wedstrijd moeten spelen om de drie punten in Zwolle te houden.”