Samir Lagsir: ,,Ik hoop dit seizoen toch wat minuten in het eerste te maken"

Samir Lagsir: ,,Ik hoop dit seizoen toch wat minuten in het eerste te maken"

Terwijl zijn teamgenoten in de bus onderweg waren naar FC Utrecht, had de lang geblesseerde Samir Lagsir na zijn training tijd voor een interview. De talentvolle linksbuiten werkt na twee keer een kruisbandblessure aan zijn rentree bij de eerste elf.

Minuten maken

,,Ja ik heb fijn getraind en heb er alle vertrouwen in dat mijn blessureleed nu voorbij is. Gelukkig, want de laatste revalidatie duurt nu al dertien maanden. In die tijd sta je buiten de selectie en voel je je soms alleen. De begeleiding van de fysiotherapie bij PEC Zwolle is echter geweldig. Ze zijn een echte steun op mijn weg terug. Elke dag is er contact over hoe het met mij gaat en bespreken we de vorderingen. Ik hoop dit seizoen toch wat minuten in het eerste te maken. Al weet ik ook dat de club voorzichtig met mij is en mij tegen mijzelf beschermt. Ik wil o zo graag weer spelen."


Mee op trainingskamp

Lagsir, die als jochie van vier jaar bij SV Lelystad begon moet voetballen en een deel van de Ajax-jeugdopleiding doorliep, speelt inmiddels sinds zijn twaalfde in Zwolle.

,,Door hier in Zwolle destijds een stage te lopen kreeg ik een goed gevoel bij de club en dat goede gevoel is niet meer weggegaan. Ook de mogelijkheid om hier bij het CSE te studeren sprak mij aan. Een groot verschil was wel dat mijn teamgenoten bij Ajax verder waren in hun ontwikkeling dan de spelers van PEC Zwolle. Toch is ook hier het niveau hoog. Bij de PEC Zwolle jeugd waren o.a. Nico Haak en Henk Brugge mijn trainers. In die tijd heb ik ook voor Oranje O16 t/m O19 gespeeld. Mijn debuut maakte ik bij O16 tegen Italië. Ik scoorde uit een corner die ik er ineens in liet draaien. Van trainer John Stegeman mocht ik in de voorbereiding op het seizoen 2020-2021 mee naar het trainingskamp in Spanje. Voor een jochie van 16 jaar een geweldige ervaring. Onder diezelfde Stegeman mocht ik 31 oktober 2020 uit tegen FC Twente debuteren in de Eredivisie. Een mooi moment maar door de coronamaatregelen waren mijn vader en moeder daar niet bij. Het was sowieso een vreemde gewaarwording in een leeg stadion. Mijn eerste goal maakte ik dat seizoen uit bij PSV.  We stonden met 4-1 achter. In de laatste minuut scoorde ik de 4-2. In dat seizoen liep ik ook mijn eerste langdurige blessure op. Na herstel ging het in de KKD weer mis."


PEC Zwolle - Excelsior

,,Tijdens mijn revalidatie heb ik goed gekeken naar de spelers die op mijn plaats speelden. Dan zie je goed waar de ruimtes liggen. Ik kijk er echt naar uit om weer bij de eerste elf te horen. Lekker op links naar binnen trekken en scoren. Vanavond zal ik weer op de tribune plaatsnemen als we tegen Excelsior spelen. Net als wij hebben zij het momenteel moeilijk. Ik verwacht een spannende wedstrijd, waarin wij onze kansen die we krijgen moeten afmaken."