Gezellige seizoensafsluiting voor vrijwilligers

Gezellige seizoensafsluiting voor vrijwilligers

Woensdagavond was het spelershome in het MAC3PARK stadion omgetoverd tot een blauw-wit versierde feestzaal. Deze avond werden namelijk de vrijwilligers van PEC Zwolle en Supportersclub PEC Zwolle in de watten gelegd door spelers, trainers en kantoorpersoneel.

De avond, die voorheen altijd aan het eind van het kalenderjaar plaatsvond, werd dit jaar voor het eerst aan het einde van het seizoen gehouden. Dat bleek een schot in de roos, want vanaf 17:30 uur stroomden de ruim 150 vrijwilligers die zich hadden aangemeld binnen. Het gemêleerde gezelschap werd ontvangen door trainer/coach Johnny Jansen, waarna algemeen directeur Xander Czaikowski een openingswoordje deed.


Zoals te doen gebruikelijk werd er ook weer een 'Vrijwilliger van het Seizoen' uitgeroepen. Uit de vele aanmeldingen werd Ernest van Voorst met deze titel verblijd. Van Voorst is deze zomer 30 jaar als vrijwilliger actief bij PEC Zwolle en is in die jaren zijn 'post' altijd trouw gebleven. De Zwollenaar is namelijk gastheer van de perskamer. In het verleden presenteerde hij ook de persconferentie die destijds nog na iedere thuiswedstrijd gehouden werd. Vrijwilligerscoördinator Frank Hegeman vertelde nog een anekdote van begin deze eeuw, toen Van Voorst de persconferentie leidde na FC Zwolle - ADO Den Haag (1-0) en ADO-trainer Rinus Israël het verbaal aan de stok kreeg met Zwolle-trainer Paul Krabbe en boos de perskamer verliet.


Hierna was het tijd om samen te eten en bij te kletsen. Buiten stond een grote barbecue en achter de bar verzorgden de spelers, trainers en het kantoorpersoneel de drankjes. Zo werden de vrijwilligers die op voornamelijk de wedstrijddagen maar ook door de weeks alles op alles zetten om de club vooruit te helpen, volledig verwend en dat was natuurlijk meer dan verdiend!

Ernest van Voorst (l) werd door vrijwilligerscoördinator Frank Hegeman uitgeroepen tot 'Vrijwilliger van het Seizoen'.
Ernest van Voorst (l) werd door vrijwilligerscoördinator Frank Hegeman uitgeroepen tot 'Vrijwilliger van het Seizoen'.