Gelijkspel bij slotduel

PEC Zwolle Vrouwen speelde vrijdagavond haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022. Op een zonnig Sportpark Be Quick ’28 werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen Vrouwen. Invalster Karli White voorkwam een nederlaag door in de slotfase te scoren.

Achterstand

Beide ploegen waren in de eerste helft redelijk comfortabel aan de bal, zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste grote kans was voor sc Heerenveen Vrouwen en die leverde meteen een doelpunt op. Merel Bormans kopte de bal van dichtbij langs een kansloze Moon Pondes: 0-1. Vanaf dat moment hadden de bezoekers uit Friesland niet alleen de voorsprong, maar ook het initiatief te pakken. Ze lieten de bal soepel rond gaan, waardoor de speelsters van PEC Zwolle Vrouwen vooral afstanden moesten afleggen zonder bal. Het eerste Zwolse gevaar kwam van Jeva Walk. De aanvalster nam het vijandelijke doel onder vuur vanuit een lastige hoek, maar ze kreeg de bal niet langs keepster Claire Dinkla.

Gouden invalbeurt

Na rust kwam PEC Zwolle Vrouwen wat beter in de wedstrijd. De Blauwvingers werden bijna geholpen door sc Heerenveen Vrouwen, toen Dinkla een terugspeelbal niet helemaal goed verwerkte. Ze kon een doelpunt voorkomen door de bal nog net voor de lijn weg te werken. In de slotfase ging de thuisploeg jagen op een gelijkmaker, maar het slotoffensief leidde niet tot grote kansen. Toch werd vlak voor tijd nog de 1-1 gemaakt. En het was een invalster die het punt veilig stelde. White schoot de bal binnen, nog geen minuut na haar entree, op aangeven van Evi Maatman. Met dit doelpunt voorkwam de Amerikaanse een nederlaag in de laatste wedstrijd van de competitie.

Volgende week staat de laatste speelronde op het programma, maar vanwege het oneven aantal teams zijn de Zwollenaren dat weekend vrij, waardoor vrijdagavond voor het laatst werd gevoetbald.

PEC Zwolle Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen: 1-1 (0-1).