Geflatteerde nederlaag tegen koploper

PEC Zwolle Vrouwen heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen de ongeslagen koploper FC Twente Vrouwen. Op Sportpark de Vegtlust bleken Twentenaren met 0-4 te sterk voor de Blauwvingers. Het verschil tussen beide ploegen was op het veld niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.

Gemiste kansen

Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. Zowel PEC Zwolle Vrouwen als FC Twente Vrouwen had even nodig om het juiste ritme te vinden. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, dat vooral via afstandsschoten het doel onder vuur nam. Zoë Zuidberg en Sterre Kroezen kregen hun pogingen tussen de palen, maar ze schoten de bal ook recht op keepster Daniëlle de Jong af. De eerste grote kans voor de Tukkers leverde meteen een doelpunt op. Taylor Ziemer plaatste de bal met succes in de verre hoek nadat ze alleen richting het Zwolse doel kon. Elle Peddemors kreeg een opgelegde kans om haar ploeg op 0-2 te zetten, maar zij schoot de bal voor een leeg doel over. Ook de Zwollenaren kregen een enorme kans om te scoren. Sophie van Vugt schoot de bal van dichtbij op doel en haar inzet kon nog net op de lijn gekeerd worden. Op slag van rust kreeg Bo van Egmond nog een aardige kopkans. Zij werkte de bal met haar hoofd naast.

Twentse effectiviteit

PEC Zwolle Vrouwen was in de eerste helft gelijkwaardig aan de ongeslagen koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Dat was in de tweede helft lange tijd ook het geval. De ploeg van trainer Olivier Amelink creëerde weinig kansen, maar tegelijk werd er ook weinig weggegeven. Toch werd het twintig minuten voor tijd 0-2 voor FC Twente Vrouwen. Na een lange bal van Marisa Olislagers kon Liz Rijsbergen de bal langs keepster Inge Tijink schieten. In de slotfase liepen de Tukkers nog verder weg. Eerst schoot Olislagers vanuit een vrije trap de bal prachtig binnen via de onderkant van de lat en in de blessuretijd zorgde Suus Verdaasdonk ook nog voor de 0-4. Zo eindigde de wedstrijd ondanks het goede veldspel toch in een ruime nederlaag door Twentse effectiviteit.

PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente Vrouwen 0-4 (0-1)