Geen sancties n.a.v. veldbetreding PEC Zwolle - FC Twente

Geen sancties n.a.v. veldbetreding PEC Zwolle - FC Twente

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft laten weten dat PEC Zwolle n.a.v. het vooronderzoek naar de veldbetreding na de laatste wedstrijd van het vorige seizoen tegen FC Twente niet wordt bestraft. De zaak is geseponeerd.

Zoals in het 'handboek competitiezaken' is opgenomen is het betreden van het speelveld door supporters niet toegestaan. Na afloop van de wedstrijd betrad een relatief grote groep supporters het veld om feest te vieren met de afscheid nemende Bram van Polen.


Na een inhoudelijke reactie van de veiligheidsorganisatie van PEC Zwolle heeft de aanklager besloten PEC Zwolle hiervoor niet te straffen. Toen het veld door supporters werd betreden, waren beide selecties en arbitrage al van het veld, alleen Van Polen stond op dat moment nog op het veld en was bezig aan zijn ereronde.


PEC Zwolle gaf verder aan dat het betreden van het speelveld uit pure vreugde was en geen enkele vorm van kwaad bevatte. De aanklager deelt deze mening, alleen acht de aanklager het wel noodzakelijk om te vermelden dat een veldbetreding uit vreugde ook tuchtrechtelijk bestraft kan worden.