Geen resultaat voor PEC Zwolle in Heerenveen

Een gehavend PEC Zwolle is er niet in geslaagd om een resultaat te boeken in Friesland. Op bezoek bij sc Heerenveen komt de ploeg een penalty in de blessuretijd van de eerste helft niet meer te boven. De thuisploeg wint uiteindelijk met 2-0.

Hauptmeijer voor Schendelaar

Mike Hauptmeijer stond in het Abe Lenstra Stadion tussen de palen, omdat Jasper Schendelaar vanwege ziekte afwezig was. In de eerste helft moest Hauptmeijer enkele keren in actie komen. Het belangrijkste wapenfeit was zijn redding op een laag geplaatst schot van Pelle van Amersfoort. PEC Zwolle, dat naast de langdurig geblesseerden en Schendelaar ook Davy van den Berg (geschorst) en Younes Namli (geblesseerd) moest missen, kwam via Silvester van der Water tot het eerste doelgevaar van de wedstrijd. Zijn schot was echter een eenvoudige prooi voor voormalig PEC-doelman Mickey van der Hart.

Het duel was lang in evenwicht en leek ook op een 0-0 ruststand af te koersen, tot minuut 45. Scheidsrechter Hensgens zag een Zwolse overtreding in het eigen strafschopgebied en floot voor een strafschop. Anas Tahiri, die de geblesseerd uitgevallen Luuk Brouwers verving, schoof de bal achter Hauptmeijer in het doel: 1-0.

Lam heeft gelijkmaker op de schoen

Begin tweede helft had Thomas Lam direct een grote kans op de gelijkmaker. Hij stond in het strafschopgebied klaar om een voorzet van Eliano Reijnders binnen te werken. Zijn poging werd echter gekeerd door Van der Hart, die goed oplette. Ook in de fase daarna had PEC geregeld de bal en kwam het in de buurt van het Friese doel.

2-0

Die gelijkmaker kwam er echter niet. Pelle van Amersfoort werd slim weggestuurd en verschalkte Hauptmeijer met een bekeken wippertje: 2-0. Daarna probeerde PEC terug in de wedstrijd te komen, met onder meer debutant Mohamed Oukhattou. Een andere invaller Tollis Velios was nog dicht bij een doelpunt, maar zijn achterwaartse volley was een prooi voor Van der Hart. In de slotfase mocht ook Teun Gijselhart debuteren in het eerste van PEC. Maar de Zwollenaren slaagden er niet in om terug in de wedstrijd te komen, al kreeg de ploeg in blessuretijd nog enkele gevaarlijke hoekschoppen. Bij de laatste in die serie raakte Thomas Lam zelfs nog de bovenkant van de lat.

Volgende week zondag komt hekkensluiter FC Volendam op bezoek in het MAC3PARK stadion. De aftrap is om 14:30 uur.

sc Heerenveen - PEC Zwolle: 2-0 (1-0).

Toeschouwers: 22.849

Scheidsrechter: Hensgens

Gele kaarten: Tahiri, Van Beek, Braude (sc Heerenveen), Reijnders, Krastev (PEC Zwolle)

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Van Amersfoort, Olsson, Sahraoui (82. Karlsbakk), Wålemark (46. Nunnely), Brouwers (16. Tahiri, 83. Van Ottele), Haye, Braude

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi, Krastev (83. Gijselhart), Velanas (74. Oukhattou), Van der Water (62. Velios), Thy, Reijnders (74. Fontana)

45+2. Tahiri (strafschop) 1-0

67. Van Amersfoort 2-0