Finaleronde PEC Zwolle Street League

Finaleronde PEC Zwolle Street League

Vrijdag 20 mei was Sportpark de Pelikaan de locatie voor de finaleronde van de PEC Zwolle Street League 2015-2016. Naast het winnen van zo veel mogelijk wedstrijden moet de winnaar van de Street League ook door fairplay, maatschappelijke activiteiten en deelname aan thema-avonden punten scoren. Het team Mokerlauw uit de wijk Wipstrik wist dit het beste voor elkaar te krijgen en werd daarmee de kampioen van de PEC Zwolle Street League 2015-2016.

Finaleronde
De finaleronde van de PEC Zwolle Street League werd dit keer in het zand gespeeld. Dat is wel even heel anders voetballen en er gelden ook speciale regels. Daarom gaven de spelers van Pelikaan Beachsoccer Zwolle, kampioen van Nederland, een speluitleg. Vervolgens barstte de strijd los, want ook tijdens de finaleronde konden er nog volop punten (binnen de PEC Zwolle Street League ‘likes’ genaamd) verdiend worden. Getuige de vele rode hoofden kostte het voetballen in het zand wel de nodige energie, maar vonden de spelers het erg leuk om eens op een andere manier te spelen.

Winnaar
De uiteindelijke winnaar van de PEC Zwolle Street League 2015-2016 Mokerlauw, behaalde in totaal 48 likes. Deze likes hebben zij bij elkaar verdiend door: wedstrijden te winnen, fairplay,  buurtbijdragen uit te voeren en deel te nemen aan thema-avonden. Naast de beker heeft Mokerlauw een clinic in het IJsseldelta stadion gewonnen en mogen zij bij de eerste competitiewedstrijd van PEC Zwolle in het nieuwe seizoen een ereronde lopen. Een fotoverslag vind je hieronder, bij de desktop versie. Copyrights: Theo Smits.

Meer over de PEC Zwolle Street League
De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar, waarin wijken en buurten van de gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. De partners van de Street League zijn: PEC Zwolle, PEC Zwolle United, SportService Zwolle, delta Wonen, gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Travers Welzijn en Deltion College.

Eind augustus start het nieuwe seizoen. Er zijn al een aantal teams die zich hebben aangemeld. Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Kijk dan snel op www.peczwollestreetleague.nl, op Facebook: PECZwolleStreetLeague of Twitter: @PECStreetLeague.