Door de ogen van de veurzitter

Door de ogen van de veurzitter

Voorzitter Adriaan Visser schrijft met enige regelmaat een column voor de achterban van de club. Ditmaal geeft hij naast de sportieve stand van zaken ook een update over het wedstrijdshirt.

Sportief

PEC Zwolle sloot afgelopen zaterdag een succesvolle oefencampagne af met een 0-1 overwinning bij sc Heerenveen. Niet alleen de resultaten, ook het stijgende niveau qua spel geeft ons Zwollenaren een goed gevoel. Er wordt weinig weggegeven en de defensie oogt stabiel. Tel daarbij op dat we, zeker in tegenstelling tot vorig seizoen, met een minimaal aantal geblesseerden te maken hebben en de conclusie is te rechtvaardigen dat het de hoogste tijd wordt om weer voor de punten te spelen. Daar zien wij als topsportorganisatie ontzettend naar uit, maar wij realiseren ons tegelijkertijd dat de seizoenstart anders zal zijn dan ooit tevoren. Een groot gedeelte van de achterban kan niet aanwezig zijn. Dus zoeken we middels de inzet van de PEC Zwolle Truck en de hieronder nader uitgelegde samenwerking met Zwolse theaters naar passende alternatieven voor zowel supporters als sponsoren.


Shirt

Aanstaande zaterdag verwachten we tegen Feyenoord te spelen in de nieuwe wedstrijdshirts. Zoals jullie gemerkt hebben, is dat een gevalletje binnenkant of buitenkant paal. Het komt allemaal neer op de laatste paar dagen en dat licht ik graag even nader toe. Enkele weken geleden waren we in de afrondende fase met een grote (leisure) partij voor de rugpositie. Op het laatste moment kwam er een kink in de kabel waardoor de overeenkomst werd afgeblazen. We moesten met piepende banden op zoek naar een nieuwe partij en dat heeft het shirtproces vertraagd. Deze partij is inmiddels gevonden en dat is heugelijk nieuws! De rugpositie op ons shirt is namelijk van cruciaal belang voor de financiële positie van de club. Daar moesten we simpelweg op wachten. Komend seizoen staat Regio Zwolle middels verschillende uitingen op de bovenkant van ons shirt. De eerste wedstrijden prijkt “Zwolse theaters” (groot), “supports Regio Zwolle” (klein) op de rug en voor de periode daarna zijn we met regionale bedrijven in gesprek om de positie op het wedstrijdshirt in relatie tot Regio Zwolle in te vullen. De eerste naamgeving in de vorm van Zwolse theaters versterkt de toch al innige samenwerking die we met elkaar hebben. Zo kunnen sponsoren en zakelijke relaties van de club zich aanmelden om een thuiswedstrijd van ons eerste elftal in De Spiegel te kijken. Dit prachtige initiatief verbindt twee sterkhouders van onze stad en regio; sport en cultuur. Terug naar de wedstrijdshirts. Aangezien het complete proces vertraagd is, komen de wedstrijdshirts voor onze seizoenkaarthouders optie 2 ook wat later binnen. Op deze merchandisingshirts siert enkel de naam Regio Zwolle de rugpositie. De verwachting is, dat de shirts eind deze maand beschikbaar zijn. Uiteraard worden de eerste exemplaren daarbij direct uitgeleverd aan onze seizoenkaarthouders optie 2, die logischerwijs gezien hun getoonde loyaliteit tijdens de seizoenkaartcampagne, een voorrangpositie hebben op andere gegadigden. Het tweede en derde shirt presenteren we ook op de korte termijn en ook die levering wordt eind september verwacht.


Dit weekend gaat de competitie eindelijk weer van start. Vanwege de corona-situatie gaat een wedstrijdbezoek er de komende thuisduels anders uitzien dan te doen gebruikelijk. De club gaat daarbij uit van jouw medewerking en begrip, om zodoende met elkaar in een veilige en gezonde setting van de wedstrijden te genieten. PEC Zwolle heeft er alles aan gedaan om, binnen de corona-omstandigheden, jouw verblijf in het MAC3PARK stadion zo aangenaam mogelijk te maken en nu gaan we vanaf zaterdag weer doen waar wij als organisatie voor staan, onze core-business; voetballen! Het was, is en blijft een roerige periode, maar ondanks alle organisatorische uitdagingen, ben ik ontzettend blij dat de bal weer rollen gaat. Dat het vanaf maandag bij het koffieapparaat, uiteraard op anderhalve meter, weer over de wedstrijd van jouw favoriete club PEC Zwolle gaat. Laten we daar, ondanks alle zaken die anders zijn dan gebruikelijk, met elkaar van genieten.

Met sportieve groet,


Adriaan Visser

Voorzitter PEC Zwolle  

Eredivisie partners