Daijiro Chirino verlengt verbintenis

Daijiro Chirino verlengt verbintenis

In navolging van Thomas Beelen heeft ook Daijiro Chirino (20) zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De oorspronkelijke verbintenis van de verdediger liep nog tot medio 2023 met een optie voor nog een jaar, maar verandert nu in een verbintenis tot de zomer van 2025.

In speelronde 2 uit bij Telstar maakte Chirino zijn officiële debuut en uit bij FC Den Bosch zorgde de speler met zijn assist mede voor de winnende goal van Thomas van den Belt.

Daijiro Chirino: ,,Ik ben heel blij dat ik vorige maand mijn debuut mocht maken. Dit seizoen hoop ik meer speelminuten te krijgen en met dit nieuwe contract laat de club ook nogmaals zien veel vertrouwen in mij te hebben. Dat vertrouwen sterkt mij natuurlijk alleen maar.”

 

,,Deze contractverlenging is iets wat hij zelf natuurlijk verdiend heeft”, vult technisch directeur Marcel Boudesteyn aan. ,,Hij laat op trainingen en in de wedstrijden waar hij tot nu toe in actie kwam, zien gauw stappen te kunnen maken. Hij pikt zaken snel op en is met zijn snelheid continue gevaarlijk op de flanken. Net als bij Thomas geldt ook voor Daijiro dat we als club heel trots zijn dat een jongen uit onze eigen voetbalacademie langer aan de club verbonden blijft.”