Brugge en Palland verlaten PEC Zwolle

Brugge en Palland verlaten PEC Zwolle

Henk Brugge en Alexander Palland vertrekken bij PEC Zwolle. Brugge maakt de overstap naar Feyenoord, waar hij trainer van de O18 wordt. Daarnaast bekleedt hij vanaf de zomer de functie van assistent bondscoach bij Oranje O19. Palland vertrekt naar de KNVB waar hij bondscoach van Oranje O16 wordt en tevens als assistent bondscoach bij een oudere leeftijdscategorie aan de slag gaat.

Palland en Brugge stonden de afgelopen vier jaar aan het roer van de PEC Zwolle Voetbalacademie. Voor hun tijd als hoofd jeugdopleidingen trainden Brugge 12 en Palland 11 jaar lang nagenoeg alle jeugdteams van de club.


Beide heren laten in een gezamenlijke reactie weten: ,,Het is mooi dat we ruim een decennia lang onderdeel zijn geweest van de groei en ontwikkeling van de PEC Zwolle Voetbalacademie. Zo zijn we in die periode gegroeid van 4 naar 11 teams en van 6 naar 35 trainers. De samenwerking met het CSE hebben we uitgerold als uniek concept en heeft ons mede met de bevlogen trainers gebracht waar we nu staan. We streven daarbij naar dominant aanvallend voetbal, waarin onze manier van spelen en de intenties altijd herkenbaar zijn.”


,,Het maakt ons trots dat ook het komende seizoen veel eigen opgeleide spelers een plek in de hoofdselectie hebben en dat er veel voetballers worden opgeroepen voor de vertegenwoordigende nationale elftallen. Ook het niveau waarop de teams acteren is een bevestiging dat de voetbalacademie op de goede weg is. Vier teams spelen inmiddels op het hoogste en drie op het één na hoogste niveau van Nederland. Al met al zijn we PEC Zwolle dankbaar voor de geboden kansen en kijken we terug op een prachtige en leerzame periode.”