Bo van Egmond voor recordbedrag naar Ajax Vrouwen

Bo van Egmond voor recordbedrag naar Ajax Vrouwen

Bo van Egmond heeft een nieuwe club. De pas 17-jarige Van Egmond, tevens jeugdinternational, maakt na twee seizoenen bij het eerste elftal voor een recordbedrag de overstap naar Ajax Vrouwen. Van Egmond had in Zwolle nog een contract tot medio 2025.

Van Egmond maakte al op 16-jarige leeftijd haar debuut voor PEC Zwolle Vrouwen en beleefde afgelopen seizoen haar eerste volledige jaar bij de eerste selectie. In totaal speelde ze in twee jaar 36 officiële wedstrijden voor de Blauwvingers waarin de aanvalster tien keer scoorde. Ook bij Oranje viel ze op en speelde ze al voor verschillende jeugdteams. Met de overstap naar Ajax zet Van Egmond, die nu met Oranje O20 op het WK in Colombia actief is, een volgende stap in haar ontwikkeling.

Bo van Egmond: ,,Het is het afgelopen jaar heel snel gegaan. Van mijn debuut bij PEC Zwolle en Oranje O17 naar nu het WK met Oranje O20 en de overstap naar Ajax. Dit had ik allemaal niet gekund zonder de begeleiding die ik heb gehad binnen PEC Zwolle. Ik ben de club dan ook heel dankbaar voor al die uren die ze in mij geïnvesteerd hebben en wens PEC echt heel veel succes voor de toekomst.”


Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, is trots op Van Egmond: ,,Bo mag dan zeer getalenteerd zijn, het grootste gedeelte dankt ze toch echt aan zichzelf. Het is zo mooi om te zien hoe meisjes uit de regio onze opleiding doorlopen en hun dromen kunnen najagen. Vanaf dag één heeft Bo een heel duidelijk doel voor ogen gehad en heeft daar ook alles voor gedaan en gelaten. Ze is leergierig en legt de lat voor zichzelf altijd enorm hoog. Dat was soms wel eens een valkuil, maar anderzijds heeft die mindset haar al veel gebracht. We gaan Bo natuurlijk missen, maar wensen haar veel succes toe bij haar nieuwe club.”