Bekeravontuur eindigt in achtste finales

Bekeravontuur eindigt in achtste finales

Het bekeravontuur voor PEC Zwolle Vrouwen is beperkt gebleven tot één wedstrijd. De ploeg van trainer Olivier Amelink ging vrijdagavond in de achtste finale met 1-2 ten onder tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De aansluitingstreffer van Sophie van Vugt kreeg geen vervolg.

Eerste kans

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Nayomi Buikema kopte de bal in de openingsfase tussen de palen, maar ook recht op keepster Diede Lemey af. Aan de andere kant van het veld werd de eerste grote kans wel direct benut. Charlotte Hulst kon namens de bezoekers de bal van dichtbij in alle vrijheid binnen schieten: 0-1. 

PEC Zwolle Vrouwen en Fortuna Sittard Vrouwen maakten er geen spectaculaire eerste helft van na het openingsdoelpunt. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar wisten amper gevaarlijk te worden. Namens de Zwollenaren probeerde Zoë Zuidberg het een aantal keer met afstandsschoten. Deze pogingen waren niet goed genoeg om het Lemey echt lastig te maken. 


Spannende slotfase

Ook in het tweede bedrijf werd PEC Zwolle Vrouwen als eerste gevaarlijk. Een schot van Bo van Egmond ging via een tegenstander naast en uit de corner die volgde kopte Mayke Lindner de bal naast. Daarna nam Fortuna Sittard Vrouwen het heft in handen. De Limburgers hadden tot aan de slotfase het beste van het spel en dat leidde ook tot een aantal grote kansen. Feli Delacauw kwam een paar keer alleen op keepster Inge Tijink af, maar telkens wist de Zwolse doelvrouw als winnaar uit de strijd te komen. Mayke Lindner hielp de tegenstander bijna een handje, maar haar inzet belandde op de paal van het eigen doel. Twintig minuten voor tijd werd het alsnog 0-2. Tessa Wullaert vond de bal voor haar voeten in het strafschopgebied en de Belgische topspits van Fortuna Sittard Vrouwen schoof ‘m rustig binnen in de hoek. Het duel leek beslist, maar toch werd het in de slotfase nog spannend toen invalster Sophie van Vugt de bal keurig binnen schoot. Deze aansluitingstreffer was de aanzet voor een Zwols slotoffensief. Nayomi Buikema was met twee schoten van buiten het strafschopgebied dicht bij een gelijkmaker en een prima schot van Britt Udink werd uit de hoek getikt door Lemey. Het bleef bij 1-2 en dus was uitschakeling een feit aan het einde van de rit. 


PEC Zwolle Vrouwen - Fortuna Sittard Vrouwen 1-2 (0-1)

Toeschouwers: 178

Scheidsrechter: Van der Helm

Gele kaarten: -


Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Tijink, Dijsselhof, Lindner, Pruim, Kroezen (73. Maatman), Van Egmond, Kemper (73. Van Vugt), Buikema, Weiman, Te Wierik (87. Kerkhof) en Zuidberg (46. Udink)


Opstelling Fortuna Sittard Vrouwen: Lemey, Moorrees, Van Diemen, Knol, Antonsdottir, Tuin, Hulst, Van Heeswijk, Teulings, Wullaert en Delacauw (90. Huizenga). 


Scoreverloop: 

9. Hulst 0-1

69. Wullaert 0-2

81. Van Vugt 1-2