Strijdend Zwolle komt tekort

Strijdend Zwolle komt tekort

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen op bezoek bij Ajax Vrouwen. Ondanks dat de jonge, talentvolle ploeg van trainer/coach Joran Pot zowel voor als na rust de kansen kreeg om het net te laten bollen, scoorde het niet. Dat deden de Amsterdammers wel, viermaal zelfs (4-0).

Van de Bighelaar

Met wat speldenprikjes van Nikita Tromp en Rebecca Doejaaren begon PEC Zwolle Vrouwen alleraardigst aan het duel met de Amsterdamse ploeg. Daar zette Ajax Vrouwen aanvankelijk maar weinig tegenover.

Na dik een kwartier veranderde dat. In een tijdsbestek van anderhalve minuut sloeg Ajax Vrouwen tweemaal toe. Marjolijn van de Bighelaar was beide keren het feestvarken aan Amsterdamse zijde. Eerst schoot de aanvalster op randje buitenspel de bal onder de uitkomende Nienke Olthof door (1-0) en even later profiteerde de spits nadat de bal achterin bij Zwolle maar half werd weggewerkt: 2-0. Via Dominique Bruinenberg, die profiteerde van een falende buitenspelval bij de thuisploeg, had het 2-1 kunnen worden. De aanvoerster kreeg vrij baan naar het doel van Lize Kop, maar schoot over.


Drie op een rij

Aan het begin van de tweede helft werd duidelijk dat Maud Asbroek en Rebecca Doejaaren in de kleedkamer waren achtergebleven. Lauri Weijkamp en Marushka van Olst kregen daardoor de gelegenheid om zich te laten zien. Het plan om met de twee verse krachten wat terug te doen kon al na vijf minuten de prullenbak in. Weer was het Van de Bighelaar die kon uithalen, ditmaal voor de 3-0.


Marit Auée

Ondanks de 3-0 achterstand bleef PEC Zwolle Vrouwen voetballen op zoek naar een treffer. Verdedigster Marit Auée viel daarbij in positieve zin op. Waar de 17-jarige Zutphense verdedigend haar werk meer dan voortreffelijk deed - zo hield de speelster met een tackle van achteren op de bal Ashly Bakker van scoren - trok Auée ook mee ten aanval. Hoogtepunt was een oogstrelende dieptepass op Van Olst, waarbij de aanvalster schuin voor het doel alleen voor Kop verscheen. De poging van Van Olst trof net geen doel.

In de slotfase tilde Ajax Vrouwen de stand via Vanity Lewerissa nog naar 4-0.


Volgende week vrijdag, 6 december, ontvangt PEC Zwolle Vrouwen in eigen huis FC Twente Vrouwen in de tweede ronde van de Eredivisie Cup. De aftrap is om 19.30 uur.


Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 4-0 (2-0).

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: Broekhuizen

Gele kaarten: -


Opstellingen:

Ajax Vroouwen: Kop, Dijkstra, Doorn, Verhoeve, Munsterman (62. Zeeman), L. Bakker, Van de Bighelaar, Van de Velde (77. E. Jansen), E. Bakker, Lewerissa en Pelova.


PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, Vliek, Van Koot, Smid, Auée, Asbroek (46. Weijkamp), Bruinenberg, Tiemens, Banarsie, Tromp en Doejaaren (46. Van Olst).


Scoreverloop:

18. Van de Bighelaar 1-0

19. Van de Bighelaar 2-0

50. Van de Bighelaar 3-0

81. Lewerissa 4-0

Eredivisie partners