Zeven speelsters vertrekken

Zeven speelsters vertrekken

Nu het seizoen abrupt tot een einde is gekomen, wordt er achter de schermen alweer druk gewerkt aan de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Zeven speelsters die dit seizoen nog het blauw-witte shirt van PEC Zwolle Vrouwen droegen, zijn daar dan in ieder geval niet meer bij. De club neemt afscheid van Yvette van Daelen, Rebecca Doejaaren, Bonita Theunissen, Nienke Olthof, Nikita Tromp, Marit Auée en Dara Broekhaar.

Nienke Olthof
Nienke Olthof
Nikita Tromp
Nikita Tromp
Rebecca Doejaaren
Rebecca Doejaaren
Marit Auée
Marit Auée
Bonita Theunissen
Bonita Theunissen
Yvette van Daelen
Yvette van Daelen

Yvette van Daelen

Voor Van Daelen komt er na acht seizoenen een einde aan haar professionele loopbaan. De 24-jarige speelster maakte haar eerste minuten voor de Blauwvingers in het seizoen 2012/2013, toen de ploeg nog uit kwam in de BeNeLeague. Van Daelen kwam in al die jaren tot 145 optredens, waarvan 106 als basisspeelster. De speelster die zowel in de achterhoede als in de spits werd geposteerd, kwam tot 14 doelpunten voor de Zwollenaren.

Van Daelen gaat zich nu richten op haar maatschappelijke carrière.


Rebecca Doejaaren

Ook Doejaaren gaat voor een maatschappelijke carrière. De 21-jarige aanvalster uit Kraggenburg heeft ook een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in Zwolle. Al op 15-jarige leeftijd maakte Doejaaren haar eerste minuten in het eerste elftal. Uiteindelijk kwam de spits, die zich nu volledig gaat focussen op haar opleiding en werk in de zorg, tot 103 wedstrijden waarin zij 26 keer het net vond.


Bonita Theunissen

Theunissen (25) kwam in de zomer van 2018 naar Zwolle. De aanvalster dwong een transfer naar Zwolle af, na twee prima seizoenen bij Achilles '29 Vrouwen. Het avontuur in Zwolle verliep door het nodige blessureleed echter minder rooskleurig. Waar Theunissen vorig seizoen nog tot 15 optredens kwam, stokte de teller dit seizoen al na 2 optredens. In totaal scoorde Theunissen 3 doelpunten voor de Zwolse ploeg. De aanvalster uit het Gelderse Wijchen zet nu noodgedwongen een punt achter haar loopbaan.


Nienke Olthof

Ook Olthof (25) zwaait na twee seizoenen af. Olthof, die in 2018 overkwam van het Duitse Cloppenburg, verdedigde in twee seizoenen 32 keer het Zwolse doel. Haar hoogtepunt beleefde Olthof vorig seizoen in de halve finale van de KNVB Beker. In de beslissende penaltyserie stopte de penaltykiller twee Haagse strafschoppen én scoorde er zelf één waardoor de Blauwvingers de bekerfinale haalden.


Nikita Tromp

Spits Tromp (17) verlaat na één seizoen het MAC3PARK stadion alweer. Hoewel de aanvalster en club bij het aangaan van de overeenkomst nog de intentie uitspraken om voor twee seizoenen de samenwerking aan te gaan, hebben beide partijen besloten om uit elkaar te gaan. Tromp kwam tot 12 wedstrijden en scoorde daarin 5 keer.


Marit Auée en Dara Broekhaar

Het vertrek van verdedigster Auée (18) was al langer bekend. De international vertrekt deze zomer naar de Verenigde Staten, waar zij haar studie gaat combineren met het spelen van profvoetbal. Auée maakte in Zwolle een stormachtige ontwikkeling door. Eind vorig seizoen maakte zij haar debuut en dit seizoen knokte Auée zich geruisloos in de basis. In totaal speelde de speelster uit Dieren 8 duels voor de Blauwvingers. Ook Dara Broekhaar (19) vertrekt. De speelster zat dit seizoen meerdere keren op de bank, maar kwam in de Eredivisie Vrouwen nog niet in actie. Wel speelde zij een bekerduel. Zowel Auée als Broekhaar speelden officieel nog voor Jong PEC Zwolle Vrouwen.


Reactie Sebastiaan Borgardijn, technisch manager PEC Zwolle Vrouwen

,,Het is allereerst uiterst spijtig maar zeer begrijpelijk dat het huidige seizoen plotsklaps tot een einde is gekomen. Gezondheid gaat namelijk boven alles! In de competitie stonden er nog de nodige wedstrijden op het programma en ook stonden we in de kwartfinale van de KNVB Beker. Na de finale van vorig jaar, was de motivatie in de groep, om het dit jaar weer zover te schoppen, enorm. Helaas mocht het niet zo zijn."


,,Zoals ieder seizoen komen en gaan er speelsters, maar het moge duidelijk zijn dat we liever niet op deze manier afscheid hadden willen nemen. Een voetballer, man of vrouw, hoort afscheid te nemen op het veld voor het publiek, maar dat zit er voorlopig niet in. Zeker voor Yvette en Rebecca, die jarenlang in Zwolle speelden, is dit een hard gelag. We zullen dan ook zeker van hen én van de andere speelsters op een later moment gepast afscheid nemen. Wanneer dat precies zal zijn, dat is nu nog niet te zeggen. Wel wil ik Yvette, Rebecca, Bonita, Nienke, Nikita, maar ook Marit en Dara bedanken voor hun inzet en veel succes toewensen bij het vervolg van hun (maatschappelijke) carrière."


Op korte termijn hoopt PEC Zwolle Vrouwen met nieuws te komen over de invulling van de selectie voor komend seizoen.