Younes Namli keert terug in Zwolle

Younes Namli keert terug in Zwolle

Younes Namli (29) is terug bij PEC Zwolle. De geboren Deen, die tussen 2017 en 2019 twee seizoenen in Zwolle speelde en daarin tot 72 wedstrijden, elf goals en zestien assists kwam, tekent voor één seizoen.

Na zijn eerste periode in Zwolle vertrok Namli voor een recordbedrag naar het Russische FK Krasnodar, om vervolgens voor Colorado Rapids en Sparta Rotterdam uit te komen. Nu keert de transfervrije middenvelder terug op bekend terrein.


Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,We zijn ontzettend blij dat Younes voor PEC Zwolle heeft gekozen. Younes had namelijk ook de optie om elders in het buitenland te gaan voetballen, maar zijn clubliefde voor PEC Zwolle gaf denk ik de doorslag. Naast zijn aanvallende kwaliteiten brengt Younes ook veel ervaring met zich mee die we goed kunnen gebruiken.”


Younes Namli: ,,Het voelde direct vertrouwd toen ik het stadion van PEC Zwolle binnenstapte. Ik kwam weer bekenden tegen, maar tegelijkertijd zag ik ook dat de club in de voorbije jaren niet stil heeft gestaan en geprofessionaliseerd is. Het team is een mooie mix van oud en jong en de trainersstaf is vastberaden om er het maximale uit te halen en dat geldt voor mij niet anders.”