PEC Zwolle schrijft punt bij in Heerenveen

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan sc Heerenveen. Een snel doelpunt van Davy van den Berg wordt door de Friezen al snel geneutraliseerd. Wat volgt is een duel waarin PEC Zwolle zeker na rust hoop mag hebben op meer, maar het blijft bij 1-1.

PEC beleefde in het Abe Lenstra stadion een droomstart, want al binnen drie minuten lag de 0-1 tegen de touwen. Het was Davy van den Berg met een bekeken schuiver, die de voorzet van Dylan Mbayo vanaf de rechterkant achter voormalig Zwolle-doelman Mickey van der Hart schoot. Lang kon PEC er niet van genieten, want het was Dimitris Rallis die de gelijkmaker op randje buitenspel binnenschoof.

Moeilijk tot de rust

Daarna kwam de thuisploeg beter in het spel en had het ook de betere kansen. Maar de Friese pogingen leverden geen doelpunten op. Vlak voor rust was Younes Namli nog een keer heel gevaarlijk namens PEC Zwolle. Zijn poging kon met de nodige moeite door Van der Hart worden gekeerd, ten koste van een corner.

Beter in tweede helft

Gesteund door een vol en hartstochtelijk meelevend uitvak ging PEC in de tweede helft op jacht naar een nieuwe voorsprong. Het was direct Namli die een aardige dribbel inzette, maar zijn poging ging voorlangs. Ook Anselmo García Mac Nulty kreeg een aardige kopkans, die naast het Friese doel verdween. De thuisploeg stelde daar weinig tegenover, de mannen van Johnny Jansen hadden lange tijd na rust het overwicht.

Rentree Thomas

Een mooi moment was er tien minuten voor tijd, toen Ryan Thomas na lang blessureleed zijn rentree mocht maken. In de slotfase vielen er geen grote kansen meer te noteren, waardoor PEC Zwolle het tweede punt buitenshuis kon noteren.

Na de interlandperiode komt NAC Breda op bezoek in Zwolle. De aftrap in het MAC3PARK stadion is zondag 20 oktober om 16.45 uur.

sc Heerenveen - PEC Zwolle 1-1 (1-1).

Toeschouwers: 24.141

Scheidsrechter: Kooij

Gele kaarten: Van Ee, Hall (sc Heerenveen), Thomas en De Rooij (PEC Zwolle)

Opstellingen:

sc Heerenveen: Van der Hart, Braude (88. Hall), Hopland, Bochniewicz, Köhlert, Trenskow, Brouwers, Olsson (74. Smans), Van Ee (74. Condé), Sebaoui (88. Nunnely), Rallis (65. Karsbakk)

PEC Zwolle: Schendelaar, Floranus, El Azzouzi, García Mac Nulty, Van der Haar (80. Lutonda), Van den Berg, Monteiro, Namli (80. De Rooij), Mbayo (80. Thomas), Vente, Krastev (68. Velanas)

3. Van den Berg 0-1

10. Rallis 1-1