PSV te sterk voor PEC Zwolle

PSV te sterk voor PEC Zwolle

PEC Zwolle is donderdagmiddag in Eindhoven tegen een 4-2 nederlaag opgelopen. Nummer 2 van de ranglijst, PSV, bleek niet te kloppen. Een eigen doelpunt van Xavier Mous na een riskante terugspeelbal van Yuta Nakayma leidde de verliespartij in. In de tweede helft redden Immanuel Pherai en Samir Lagsir de Zwolse eer.

Na wat speldenprikjes van PEC Zwolle nam PSV het heft in handen. Via Yorbe Vertessen leken de Eindhovenaren op 1-0 te komen, maar de Belg miste voor open doel. Ook Eran Zahavi kreeg even later op aangeven van Donyell Malen de bal niet binnen. Ook Philipp Max met een afstandsschot en Zahavi vanuit de rebound kregen de bal niet langs Mous.


Geklungel

Het was daarom extra zuur dat niet PSV maar PEC Zwolle zelf de nummer 2 van de ranglijst in het zadel hielp. Yuta Nakayama probeerde Mous aan te spelen, maar deed dat niet naast maar voor het doel. De doelman schutterde vervolgens door de bal compleet verkeerd aan te nemen. Hierdoor hobbelde het speeltuig zomaar over de voet van Mous het doel in: 1-0. Dat bleek het startschot voor de Eindhovenaren die even later via clubtopscorer Malen (op randje buitenspel) tot 2-0 kwamen. Na dik een half uur werd het zelfs 3-0 toen Vertessen met scherp schoot. Daar zette PEC Zwolle een schotkans van Pelle Clement tegenover, maar dat was veel te weinig op het PSV echt moeilijk te maken. Tot de rust wisten de Zwollenaren de schade te beperken.


Lagsir bekroont invalbeurt

In de tweede helft één nieuw gezicht aan Zwolse zijde. Marc-Olivier was de vervanger van Rico Strieder, maar ook met de Fransman in de gelederen liep PSV verder uit. Het was Zahavi die na tien minuten met een rake kopbal voor de 4-0 zorgde. Toch wist PEC Zwolle nog voor de eretreffer te zorgen. Waar voor rust Nakayama en Mous in de fout gingen bij Zwolle, maakte nu Marco van Ginkel een blunder door de bal zomaar in de voeten te schuiven bij Immanuel Pherai. De aanvallende middenvelder kreeg vrij baan naar Mvogo en schoot vervolgens de 4-1 binnen. De eretreffer bleek niet het laatste doelpunt van PEC Zwolle, want in de negentigste minuut maakte invaller Samir Lagsir nog de 4-2. Op aangeven van die andere invaller, Benson Manuel, nam het jeugdexponent de bal vol op de pantoffel en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle.


Zondag aanstaande, 16 mei, speelt PEC Zwolle de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. Om 14.30 uur is FC Groningen te gast in Overijssel.


PSV – PEC Zwolle: 4-2 (4-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Gözübüyük

Gele kaarten: Bajselmani, Doué en Lam (PEC Zwolle)

Opstelling PSV: Mvogo, Sangaré, Zahavi, Malen, Van Ginkel, Gakpo (63’ Madueke)), Dumfries (86’ Piroe), Boscagli (46’ Viergever), Max (63’ Obispo), Teze en Vertessen (46’ Rosario).


Opstelling PEC Zwolle: Mous, Lam, Nakayama, Paal, Saymak (84’ Lagsir), Strieder (46’ Doué), Bajselmani (69’ Manuel), Van den Belt, Clement, Pherai en Tedić (84’ Drost).


Scoreverloop:

22’ Mous e.d. 1-0

29’ Malen 2-0

34’ Vertessen 3-0

54’ Zahavi 4-0

69’ Pherai 4-1

90’ Lagsir 4-2