PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Eindhoven

PEC Zwolle Vrouwen is er zaterdag niet in geslaagd om te stunten op bezoek bij PSV Vrouwen. In een moeizaam duel gingen de Blauwvingers op De Herdgang met 4-0 onderuit.

Reddingen Tijink

PSV Vrouwen nam al snel het initiatief op eigen veld. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste doelpogingen genoteerd konden worden. Inge Tijink hield haar ploeg op de been door schoten van Chimera Ripa en Sisca Folkertsma met overtuiging te keren. De Zwitserse Riola Xhemali leek na een kwartier spelen de bal van dichtbij eenvoudig binnen te kunnen knikken, maar haar inzet verdween over het Zwolse doel. Een minuut later kon Joëlle Smits alleen op Tijink af, maar op het moment dat de spits wilde uithalen, gooide Maud Rutgers zich ervoor met een uiterste krachtsinspanning. Op slag van rust ging het dan toch mis voor de Blauwvingers. Dankzij doelpunten van Melanie Bross en Ripa gingen de Zwollenaren alsnog met een achterstand de kleedkamer in: 2-0.

Geen grip

Ook in de tweede helft kreeg PEC Zwolle Vrouwen geen grip op de wedstrijd. Zonder te overtuigen had PSV Vrouwen de volledige controle. De thuisploeg creëerde minder kansen dan voor rust, maar zij wisten ook na rust nog twee keer te scoren. De 3-0 kwam van de voet van Folkertsma, nadat Tijink een lage voorzet niet goed kon verwerken. De keepster werd twintig minuten voor tijd verrast door een voorzet van Gwyneth Hendriks. De bal schoot door zonder aangeraakt te worden en hij viel binnen in de verre hoek. Met deze opvallende treffer zorgde de captain van de Eindhovenaren voor een 4-0 eindstand.

PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 4-0 (2-0)

Scheidsrechter: De Vries