PEC Zwolle niet opgewassen tegen Silkeborg IF

PEC Zwolle niet opgewassen tegen Silkeborg IF

PEC Zwolle heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Silkeborg IF. In Wijthmen ging PEC Zwolle met 1-3 onderuit. Anthony Fontana scoorde wederom, terwijl Thomas Buitink voor het eerst zijn opwachting maakte.

De oefenwedstrijd tegen Silkeborg IF kwam vier dagen na de verrassende overwinning op Ajax. Dat Silkeborg van een ander kaliber was bleek al snel. De Deense ploeg staat aan de vooravond van een nieuw seizoen en komt over twee weken al in actie voor de kwalificatieronde van de Europa League. Dat de ploeg veel verder was in de voorbereiding dan de Blauwvingers was dan ook zichtbaar.


PEC Zwolle begon met nieuwkomer Thomas Buitink aan de aftrap. De aanvaller speelde een half uurtje mee. Net als Davy van den Berg en Thomas Lam. Het drietal werd vervangen door Divaio Bobson, Teun Gijselhart en Nick Fichtinger. PEC Zwolle speelde heel behoorlijk zonder echt kansen te noteren, maar had verdedigend veel moeite met de Deense opponent. Dit resulteerde in een tijdsbestek van nog geen tien minuten in drie tegentreffers. Eerst rondde Alexander Lind, net op het moment dat PEC Zwolle even met tien man stond, een prima aanval over links af. Daarna ging Anthony Fontana opzichtig in de fout. De als aanvaller geposteerde speler moest mee terug, maar tikte Ramazan Orazov opzichtig onderuit. Het was diezelfde Orazov die vanaf de strafschopstip de score verdubbelde. Tonnie Adamsen maakte er niet veel later zelfs 0-3 van.


PEC Zwolle kwam direct na rust terug in de wedstrijd. Anthony Fontana, vrijdag ook al doeltreffend, vond een gaatje om te schieten en rondde af in de benendehoek. De Zwollenaren speelden bovendien met veel meer energie dan het eerste bedrijf. Na een uur voerde trainer/coach Johnny Jansen nog eens zeven wissels door, waardoor het team verder verjongd werd. Spannend werd het echter niet meer. Tolis Vellios kreeg nog wel een dot van een kans, maar schoof net naast. Aan de andere kant stond de paal een vierde Deense treffer in de weg.


Aanstaande zaterdag, 13 juli, speelt PEC Zwolle wederom tegen een Deense club. Dan is AC Horsens om 14:00 uur de tegenstander in Wijthmen. Kaarten voor dat duel zijn hier te koop. Ook is er verkoop aan de kassa op de wedstrijddag zelf.


Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Lutonda (61’ Van der Haar), El Azzouzi (61’ Ruward) , Van den Berg (27’ Gijselhart), Lam (31’ Fichtinger), García Mac Nulty (61’ Bos), Fontana (61’ Kroeze), Velanas (61’ Vellios), De Rooij (61’ Oukhattou), Reijnders (61’ El Allachi) en Buitink (31’ Bobson).


Opstelling Silkeborg IF: Larsen, Poulsen, Østrøm, Ganchas, Mattsson, Orazov, Lind, Bakiz, Brink, Larsen en Rödin.


Scoreverloop:

27’ Lind 0-1

31’ Orazov (pen.) 0-2

33’ Adamsen 0-3

46' Fontana 1-3