PEC Zwolle lijdt nipte nederlaag in Heerenveen

PEC Zwolle heeft zaterdagavond op bezoek bij sc Heerenveen een nederlaag geleden. De ploeg van trainer John Stegeman kwam in Friesland weinig tot het creëren van kansen en kreeg vlak voor rust een knullige goal tegen. Dit bleek de enige goal van de wedstrijd, waardoor de Blauwvingers met 1-0 onderuit gingen.

Uitvallen Hamer aderlating voor PEC Zwolle

Na tien minuten spelen was er de eerste uitbraak namens PEC Zwolle. Lennart Thy kreeg een bal van achteruit, maar wist deze niet op goal te krijgen. In een lange periode zonder kansen, maar waarin sc Heerenveen het veldoverwicht had, raakte Gustavo Hamer geblesseerd na een duel met Chidera Ejuke. Een fikse aderlating voor de bezoekers. Destan Bajselmani maakte als vervanger zijn debuut voor PEC Zwolle. De grootste kans voor Zwolle in de eerste helft kwam van de voet van Dennis Johnsen. De Noorse aanvaller kreeg de bal op aangeven van Mustafa Saymak, maar schoot hierop over de goal van Warner Hahn.

Frommelgoal

Aan de andere kant was Jens Odgaard dichtbij een treffer. Zijn schot werd van dichtbij echter gekeerd door Darryl Lachman. In de extra tijd van de eerste elftal kwam sc Heerenveen op voorsprong in het eigen Abe Lenstra stadion. Bij een combinatie tussen tussen Odgaard en Mitchell van Bergen kwam de bal na gefrommel wat gelukkig in de voeten van diezelfde Van Bergen, die Xavier Mous simpel wist te verschalken met een schot in de benedenhoek.

Gelijkmaker valt niet

Een klein kwartier spelen in de tweede helft was er het eerste gevaar voor PEC Zwolle. Na kleine pogingen aan de kant van de Friezen, was het een vrije trap wat voor het eerste doelgevaar voor de Blauwvingers zorgde. Lachman kon de bal echter niet op de goal krijgen. Xavier Mous moest in de hierop volgende aanval in actie komen op een schot van Odgaard, die door de goalie werd verwerkt tot hoekschop. Zwolle zette in de slotfase meer en meer aan. Bijna profiteerde PEC Zwolle van een fout in de verdediging van sc Heerenveen. Thy ontving de bal op de rand van de ‘zestien’, waarna de aanvaller de bal langs de goal krulde. PEC Zwolle probeerde meer en meer de aanval te zoeken, waardoor er in de counter meer ruimte kwam voor sc Heerenveen. Na een hoekschop van PEC Zwolle counterde sc Heerenveen razendsnel via Ejuke. De Nigeriaanse aanvaller werd van scoren afgehouden door een geweldige reflex van Mous, waardoor PEC Zwolle nog in de wedstrijd bleef.

Een Zwols slotoffensief met een serie hoekschoppen leidde ook niet meer tot de gewenste gelijkmaker, waardoor de Friezen hun eerste thuiszege konden noteren. Na de interlandperiode van volgend weekend staat er voor PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Die wedstrijd staat gepland voor zondag 20 oktober. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt.

sc Heerenveen – PEC Zwolle: 1-0 (1-0).

Scheidsrechter: Makkelie

Toeschouwers: 16.632

Gele kaarten: Van Crooij (PEC Zwolle)

Opstellingen:

sc Heerenveen: Hahn, Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Veerman, Faik, Kongolo (62. Halilovic), Ejuke, Odgaard (90. Høegh) en Van Bergen (86. Akujobi).

PEC Zwolle: Mous; Hamer (33. Bajselmani), Lachman, Kersten, Van Wermeskerken; Saymak (57. Dekker) , Thy, Clement; Bel Hassani (75. Van Crooij), Ghoochannejhad en Johnsen.

45. Van Bergen 1-0