PEC Zwolle haalt uit tegen RKC

PEC Zwolle heeft in een besloten oefenduel met flinke cijfers gezegevierd. Tegen eredivisionist RKC Waalwijk werd het maar liefst 7-3. Bij rust stonden de Blauwvingers al met 6-0 voor.

Doelpuntenregen

De wedstrijd was nog maar een minuut aan de gang of het was al raak. Eliano Reijnders verschalkte doelman Joey Kesting, die vorig seizoen nog bij PEC Zwolle op de loonlijst stond. Twee minuten later maakte Thomas van den Belt met een schitterende stiftbal er 2-0 van. Nog binnen het kwartier maakte Chardi Landu er op aangeven van Tolis Vellios 3-0 van. Daarna liet ook RKC Waalwijk zich zien, maar Mike Hauptmeijer redde bekwaam op een inzet van een ander oud-Zwolle-speler, Iliass Bel Hassani.

Drie keer Landu

Nadat RKC Waalwijk een paar mogelijkheden had gekregen en de wedstrijd meer in balans was, kwam PEC Zwolle weer aan bod. Nadat Bram van Polen na een half uur bijna scoorde, gaf de aanvoerder een paar minuten later een prima voorzet op Thomas van den Belt. Vellios ging slim onder de bal door waarna Van den Belt kon raak koppen. Nog voor rust vielen ook de 5-0 en 6-0. Twee keer was Landu het eindstation.

Drie treffers

Na rust haalde trainer/coach Dick Schreuder tien spelers naar de kant, alleen Hauptmeijer bleef staan. RKC wisselde veel minder en kwam nu sterker voor de dag. Toch was het weer Zwolle dat scoorde. De 7-0 werd verwoestend binnengeschoten door Dean Guezen. Daarna was RKC aan bod, maar de twee treffers van Mika Biereth en de ene van Said Bakari kwamen voor de Brabanders te laat.

Beelden van de wedstrijd volgen op een later moment.

PEC Zwolle - RKC Waalwijk: 7-3 (6-0).

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Hauptmeijer, Van Polen, Van Hintum, Vellios, Mrkonjic, Caschili, Van den Berg, Van den Belt, Reijnders, Landu en Gangstad.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Klooster, Van Gilst, Huiberts, Taha, Guezen, Chirino, Kaparos, Van Wermeskerken, Mbinga en Beelen.

Opstelling RKC Waalwijk: Kesting, Vroegh, Biereth, Bel Hassani, Mulder, Nieuwpoort, Kuijpers, Daneels, Min, Wouters en Felida.

Scorerverloop:

1' Reijnders 1-0

3' Van den Belt 2-0

11' Landu 3-0

32' Van den Belt 4-0