Pangasius filet met worteltjes en aardappels
Elke zaterdag staat het lievelingseten van een PEC Zwolle-speler op de website. Deze week staat het favoriete recept van aanvaller Denni Avdic in de schijnwerpers.
,,Mijn favoriete eten is vis. Vooral pangasius filet vind ik heerlijk. Om het eten goed te bereiden bestrooi je de visfilet met zout en peper. Leg vervolgens wat bloem in een bord en haal de filets daar doorheen. Giet 50 ml vloeibaar vet in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide kanten lekker bruin en gaar. Ondertussen kook je de aardappels en wortelen. Strooi er na het afgieten van de wortelen wat verse peterselie overheen en klaar ben je. Eet smakelijk, of zoals wij in Zweden zeggen: Smaklig Maltid!” aldus Denni Avdic.
Ingrediënten:
- 4x pangasius filet
- 1 eetlepel bloem
- 50 ml vloeibaar vet
- aardappelen (350 gram)
- wortels (250 gram)
- peterselie
Het recept van Denni Avdic en de andere selectiespelers is terug te lezen in het kookboek Zwolse Pot verkrijgbaar in de PEC Zwolle Fanshop voor €10,-. De Zwolse Pot is een samenwerking tussen PEC Zwolle United, IK Lekker fit!?, Zilveren Kruis Achmea, SportService Zwolle, GGD IJsselsland en Diëtistengroep NL. Fotografie: Theo Smits.