Olivier Aertssen nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Olivier Aertssen nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Olivier Aertssen heeft de overgang gemaakt van Ajax naar PEC Zwolle. De 20-jarige centrale verdediger heeft in Zwolle een contract getekend voor drie jaar, met een optie voor een vierde jaar.

Aertssen verruilde in 2019 de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam voor die van Ajax. Voor die club maakte hij in 2023 zijn officiële debuut in de hoofdmacht, in een bekerduel. De meeste wedstrijden speelde Aertssen in Jong Ajax, 63 in totaal.


Olivier Aertssen: ,,Ik ben heel blij dat PEC Zwolle mijn nieuwe club is. Uit het contract spreekt vertrouwen en datzelfde geldt voor de gesprekken die gevoerd zijn. Dat maakt dat het gevoel vanaf het eerste moment heel positief is. PEC Zwolle is een club die graag verzorgd en opbouwend wil voetballen, met een fanatieke aanhang van jong tot oud met gelijktijdig een dosis nuchterheid. Ingrediënten die bij mij passen en me gretig maken om er vol voor te gaan."


Gerry Hamstra, technisch directeur, PEC Zwolle: ,,Olivier is een goed opgeleide verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan en heeft al de nodige wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Hij beschikt over de juiste mindset en is leergierig. We zijn heel blij dat hij naar Zwolle is gekomen om ons te versterken."