PEC Zwolle wint generale repetitie

In Friesland heeft PEC Zwolle zaterdagmiddag de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen met een positief gevoel afgerond. De laatste vriendschappelijke wedstrijd op bezoek bij sc Heerenveen werd in het Abe Lenstra stadion met 0-1 gewonnen.

PEC Zwolle beter

De eerste speldenprikjes kwamen van PEC Zwolle en met name van Reza Ghoochannejhad, die gretig oogde. De spits, die weliswaar een aantal keer werd teruggefloten voor buitenspel, kon na een kleine twintig minuten afdrukken, ware het niet dat de voorzet van Mike van Duinen van richting werd veranderd door Hamdi Akujobi. Dat deed de speler dusdanig dat ook doelman Erwin Mulder, die even daarvoor nog een hard schot van Yuta Nakayama tegenhield, werd verrast: 0-1.

Zetterer belangrijk

In de eerste vijf minuten na de thee liet Heerenveen al veel meer zien dan de hele eerste helft. Eerst werd Henk Veerman door Joey Veerman in stelling gebracht, maar de spits maaide over de bal heen. Een misschien nog wel grotere kans was er voor Mitchell van Bergen, die vol uithaalde, maar de bal over het doel van Michael Zetterer zag verdwijnen. Nog binnen het kwartier kreeg Heerenveen de derde enorme kans. Dit keer was het Arjen van der Heide die opdook voor het doel en de hoek voor het uitkiezen had, maar met een briljante reflex voorkwam Zetterer de gelijkmaker. Hierna was het ook direct gedaan met de Friese aanvalsdrang.

Het gevaar aan Zwolse zijde, weliswaar in mindere mate dan voor rust, kwam voornamelijk vanaf links, waar Kenneth Paal naast zijn defensieve taken, ook in aanvallend opzicht van zich deed spreken. Ghoochannejhad was met een kopbal uit een corner halverwege de tweede helft in de buurt van een tweede treffer en kreeg ook tien minuten voor tijd op aangeven van Sai van Wermeskerken nog een kans tot scoren. In de slotfase probeerde PEC Zwolle met de jonge invallers Jarno Westerman en Eliano Reijnders de score alsnog omhoog te tillen, maar gescoord werd er niet meer, waardoor PEC Zwolle het veld van het Abe Lenstra met een 0-1 overwinning verliet.

Volgende week zaterdag, 12 september, staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. In het MAC3PARK stadion is om 20.00 uur Feyenoord de tegenstander.

sc Heerenveen - PEC Zwolle: 0-1 (0-1).

Toeschouwers: 1.500

Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaarten: -

Opstelling sc Heerenveen: Mulder, Akujobi, Zaal, Kongolo, Woudenberg, Driouech, Dewaele (85' Westra, J. Veerman, Van Bergen (56' Tahboun), H. Veerman en Van der Heide.

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Wermeskerken, Van Polen, Kersten, Paal, Leemans (68' Westerman), Huiberts (46' Saymak), Nakayama, Drost, Ghoochannejhad en Van Duinen (80' Reijnders).

14' Akujobi e.d. 0-1