Oefenduel met FC Twente gaat nipt verloren

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag achter gesloten deuren geoefend tegen FC Twente. Het duel in Hengelo duurde twee keer zestig minuten, verdeeld over vier blokken van dertig minuten. De enige goal werd gemaakt door de Tukkers en viel na 23 minuten spelen.

PEC Zwolle begon sterk aan het duel met de Twentse formatie van trainer/coach Ron Jans. Het combineerde makkelijk maar tot grote kansen kwam het niet. Ook Twente kroop na de openingsfase langzaam uit zijn schulp. Kansen waren er over en weer. Voor de Blauwvingers waren Pelle Clement en Chardi Landu gevaarlijk. Ook Jarno Westerman deed in aanvallend opzicht goed mee, maar werd hardhandig onderuit gehaald, waardoor hij niet tot een schot kwam. Via Denilho Cleonise kwam FC Twente op voorsprong. De testspeler scoorde uit de rebound, nadat eerst Kostas Lamprou een inzet van Giovanni Troupée onschadelijk had gemaakt. Een kopbal van Siemen Voet, na een hoekschop, ging aan de andere kant niet binnen waardoor Twente met een voorsprong ging rusten.

In het tweede deel van de wedstrijd werd het elftal van PEC Zwolle flink verjongd. Toch werd het spel er niet minder op. Eliano Reijnders had zijn team op gelijke hoogte moeten zetten, maar schoot van een meter of acht tegen de paal. Ook Samir Lagsir had de 1-1 op zijn schoen, maar op het moment van uithalen voorkwam Mees Hilgers met een uiterste krachtsinspanning dat het doelpunt op het scorebord zou komen. Twente, dat in het restant nog wel twee keer scoorde, maar de goals geannuleerd zag worden voor buitenspel, bleef op de been. Mees de Wit had in het laatste blok de gelijkmaker nog kunnen maken, maar stuurde zijn inzet net niet ver genoeg de hoek in.

FC Twente - PEC Zwolle: 1-0 (1-0). (2x 60 minuten)

Scheidsrechter: Pelgrom

Gele kaart: Oosterwolde (FC Twente)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou (61' Hauptmeijer), Voet (61' Van den Berg), Paal (61' Gangstad), Saymak (61' Van den Belt), Huiberts (61' Reijnders), Clement (61' De Wit,) Strieder (61' Beelen), Kersten (61' Chirino), Bajselmani (61' Dakriet), Landu (65' Tol) en Westerman (61' Lagsir).

Opstelling FC Twente: De Lange, Troupée, Pröpper, Smal, Ilic, Oosterwolde, Zerrouki, Romeratoe, Cleonise en Roossien.