In Memoriam: Yuri Banhoffer

In Memoriam: Yuri Banhoffer

PEC Zwolle heeft vanuit Zuid-Amerika het verdrietige bericht ontvangen dat oud-speler Yuri Banhoffer op 73-jarige leeftijd is overleden. De spits speelde van 1975 tot 1979 in Overijssel.

In 2017 was Banhoffer voor het laatst te gast bij de club en bezocht hij een wedstrijd. Veertig jaar daarvoor, in 1977, speelde de Uruguayaan een prominente rol in de bekerfinale tegen FC Twente. Hij maakte een doelpunt dat op discutabele wijze werd afgekeurd vanwege buitenspel, in de verlenging werd de wedstrijd verloren. In 1978 werd Banhoffer met de club kampioen van de eerste divisie. Een jaar later vertrok hij naar Chili waar hij nog voor drie clubs uitkwam.


PEC Zwolle zal Yuri Banhoffer herinneren als een ontzettend vriendelijke en warme man. De club wenst zijn familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte toe dit verlies te dragen. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Ajax zal er zondag een minuut stilte in acht worden genomen. Ook dragen de spelers en speelsters van PEC Zwolle Vrouwen dit weekend rouwbanden om Banhoffer te gedenken.

 

Namens de directie van PEC Zwolle,

Voorzitter Adriaan Visser