IJsselderby eindigt weer in gelijkspel

IJsselderby eindigt weer in gelijkspel

Net als in Zwolle is ook de tweede editie van de IJsselderby in 1-1 geëindigd. Lennart Thy en Mats Deijl zorgden voor de doelpunten na rust. Door het gelijke spel blijft PEC Zwolle dit kalenderjaar ongeslagen.

Schendelaar weer belangrijk

Jasper Schendelaar verkeert in een uitstekende vorm en dat was zondagmiddag niet anders. Een makkelijk gegeven strafschop aan de thuisploeg werd door Schendelaar knap gestopt. De poging van Victor Edvardsen ging in de rechterbenedenhoek, maar daar lag ook de doelman. In het restant van de eerste helft gebeurde er maar weinig in de tamme Adelaarshorst. Alleen Eliano Reijnders schoot voorlangs namens PEC Zwolle.


Laat op gang

De tweede helft had wat meer vuur van beide kanten. In het eerste kwartier beten de Deventenaren wat van zich af. Tot grote kansen kwamen de geel-roden echter niet. Zwolle was met een poging van Younes Namli (over) dichtbij. Een misverstand achterin bij de Eagles zorgde ervoor dat Lennart Thy vrij baan kreeg naar het doel. Twintig minuten voor tijd scoorde de Duitser koeltjes. Schendelaar hield vlak daarna opnieuw Victor Edvardsen van scoren. Diep in de blessuretijd die al voorbij was kwam Go Ahead alsnog langszij. Uit wederom een strafschop werd er ditmaal wél gescoord.


Go Ahead Eagles - PEC Zwolle: 1-1 (0-0).

Toeschouwers: 9.469

Scheidsrechter: Higler

Gele kaarten: Blomme, Baeten, V. Edvardsen (Go Ahead Eagles), Van Polen en Namli (PEC Zwolle)


Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange, Deijl, Amofa (Stokkers/83), Kramer, Kuipers, Adekanye, Linthorst, Breum (Baeten/71), Blomme (Llansana/71), O.Edvardsen (Tengstedt/54) en V.Edvardsen


Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar,v.Polen, Kersten,Lam,Mac Nulty, Namli, Fichtinger (Krastev/70), Velanas (El Azzouzi/86), Van den Berg, Reijnders (De Rooij/64) enThy.


Scoreverloop:

77. Thy 0-1

90+9' Deijl pen. 1-1


Bijz:

7' Schendelaar pakt strafschop