Dominique Bruinenberg verlengt contract

Dominique Bruinenberg verlengt contract

PEC Zwolle-aanvoerster Dominique Bruinenberg blijft ook het komende seizoen in Zwolle voetballen. De 27-jarige middenveldster, die vorig jaar zomer van het Engelse Everton werd overgenomen, heeft haar contract met een jaar verlengd.

Bruinenberg nam vorig seizoen de aanvoerdersband over van de gestopte Babiche Roof en liet zien een waardig vervangster te zijn. Aan de ervaren speelster moest het jonge team van trainer/coach Joran Pot zich te zien optrekken. In de competitie gaf Bruinenberg tegen Ajax Vrouwen haar visitekaartje af met een geweldig doelpunt van grote afstand. Ook in de duels tegen Alkmaar, Heerenveen en ADO Den Haag scoorde Bruinenberg belangrijke doelpunten.


Dominique Bruinenberg: ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij PEC Zwolle Vrouwen. Het was natuurlijk een bijzonder seizoen, waarin we met iets moois bezig waren. In de competitie ging het met vallen en opstaan, maar zag je dat we als team steeds beter voor de dag kwamen. Ik ben blij dat ik daar met mijn ervaring een rol in kon hebben en dat ik dat wat ik de afgelopen jaren geleerd heb ook komend seizoen weer mag overbrengen op de jongere meiden.”


Technisch manager Sebastiaan Borgardijn: ,,We zijn heel blij dat Dominique ook volgend jaar in Zwolle speelt. Vanaf dag één heeft ze laten zien van enorme waarde te zijn. Ze leeft als een echte topsportster en ademt één en al voetbal. Dat zien wij natuurlijk heel graag. Naast de doelpunten die ze maakte en de gegeven assists is haar aanwezigheid binnen de lijnen ontzettend belangrijk voor de rest van het team.”