Uitwedstrijden

Uitwedstrijden

Wil je ook bij de uitwedstrijden van PEC Zwolle aanwezig zijn? Ook dit seizoen organiseert PEC Zwolle in nauwe samenwerking met de Supportersclub het bezoek aan de uitwedstrijden voor supporters.

Voorafgaand aan iedere uitwedstrijd worden afspraken gemaakt met de tegenstander, waarbij de lokale gemeente en politie leidend zijn in de afspraken met betrekking tot bijvoorbeeld het vervoer. Over het algemeen geldt voor de uitwedstrijden onderstaande informatie, maar iedere uitwedstrijd is een wedstrijd op zich, waarvoor andere voorwaarden gesteld kunnen worden. Deze maken wij altijd vooraf bekend via deze website en de andere officiële communicatiekanalen van de club.


Kaartverkoop

Verkoop van toegangskaarten bij onze uitwedstrijden vindt plaats via de Supportersclub. Daarnaast worden toegangskaarten voor busreizen, autocombi of vrij vervoer in principe ook al vanaf twee weken voorafgaand aan de wedstrijd online en in de PEC Zwolle Fanshop verkocht. 


Kosten toegangskaart  

In samenwerking met de Supportersclub worden er voor iedere uitwedstrijd busreizen met onze vaste vervoerder Gebotours/Effeweg.nl georganiseerd. De kosten voor de busreis, inclusief toegangskaart zijn voor alle uitwedstrijden in de Eredivisie als volgt: 


  • ABC-kaarthouders van de Supportersclub betalen via de Supportersclub en Fanshop € 24,-  
  • Leden van de Supportersclub betalen via de Supportersclub en Fanshop € 29,-. 
  • Niet-leden van de Supportersclub betalen bij de Supportersclub / Fanshop € 35,- en online € 31,50. 
  • Voor een ieder van deze groepen geldt dat online aankoop van een buskaart als E-ticket € 31,50 kost.


Wil je lid worden van de Supportersclub? Klik dan hier voor meer informatie. Klik hier als je meer informatie wilt over hoe je ABC-kaarthouder kunt worden.


Registratie 

ABC-kaarthouder, lid of geen lid, iedere supporter die meegaat naar een uitwedstrijd dient geregistreerd te staan bij PEC Zwolle middels een eigen persoonlijke seizoenkaart of clubcard. Deze dient ook getoond/gebruikt te worden bij aanschaf van de kaart. Een PEC Zwolle clubcard aanvragen kan online of via de PEC Zwolle Fanshop. Natuurlijk is het ook mogelijk om een seizoenkaart aan te vragen. Dit kan eveneens in de PEC Zwolle Fanshop of je kunt een halve seizoenkaart aanvragen via de website.


Inschrijving 

De inschrijving van de busreizen verloopt via de Supportersclub alsmede dit seizoen ook online middels een eigen uitgeprinte E-ticket. Online verkoop vindt hier plaats. De online verkoop start in principe twee weken voorafgaand aan iedere uitwedstrijd op maandag 9.00 uur en eindigt op de woensdag voorafgaand aan de uitwedstrijd om 12.00 uur. Die woensdagavond voorafgaand aan iedere uitwedstrijd is vervolgens de vaste inschrijfavond van 19.00 - 21.00 uur in het Supporterscafé. Wanneer er wordt afgeweken van deze dag, of wanneer er extra verkoopavonden zijn, dan wordt dat onder andere via deze website bekendgemaakt.


Zijn er na de laatste inschrijfavond in het Supporterscafé nog buskaarten over, dan worden die (zo lang de voorraad strekt) verkocht in de PEC Zwolle Fanshop op de donderdag en vrijdag erna. Buskaarten die online worden gekocht zitten zoveel mogelijk bij elkaar in een genummerde bus die vermeld staat op de E-ticket. Dat wil zeggen dat de supporter dus altijd (tenzij anders vooraf is gecommuniceerd door de club of op de wedstrijddag organisatorisch wordt geregeld) plaats dient te nemen in de bus zoals deze vermeld staat op bus-omwisselkaart of het E-ticket.


Autocombi kaarten 

Wanneer er sprake is van een verplichte autocombi-regeling, kunnen supporters naast de bus ook met een georganiseerde auto-regeling naar de uitwedstrijd. Hierbij dient bij de aanwezige PEC Zwolle steward-organisatie op een specifieke locatie en op een vast tijdstip (op ons eigen stadionterrein of onderweg) het autocombi-ticket persoonlijk te worden omgewisseld voor een verplichte routebeschrijving, parkeerkaart/verwijzing en toegangskaart.


Omwissellocaties, tijden, prijzen en het maximaal aantal auto’s verschillen per wedstrijd. Ook deze verkoop verloopt voor een deel via het Supporterscafé en online middels E-ticket. 


Vrij vervoer 

Wanneer er sprake is van vrij vervoer, dan worden er naast de busreis ook kaarten verkocht waarmee supporters op eigen gelegenheid, zonder vervoersvoorwaarden, kunnen afreizen naar het stadion waar de uitwedstrijd wordt gespeeld. Bij de ingang van het bezoekersvak dient de supporter zijn of haar omwisselkaart om te wisselen voor een geldige toegangskaart. De kassa van het bezoekersvak waar de uitwedstrijd wordt gespeeld is op de wedstrijddag altijd dus ook bij vrije verkoop gesloten, koop dus altijd je toegangs- of buskaart in de voorverkoop.


Busreglement 

Lees hier het busreglement.

Eredivisie partners