Tony Kok

Tony Kok

Tony Kok is met ingang van het seizoen 2018-19 toegevoegd aan het PEC Zwolle eSports Team en volgt hiermee Bob van Uden op, die aan het eind van het seizoen 2017-2018 een transfer maakte naar Ajax en daarbij gelijk werd uitgeleend aan het Japanse Sagan Tosu. Hiermee was de allereerste internationale transfer in Nederland geboren, wat een mooie primeur was voor onder andere PEC Zwolle.

Tony kwam over van zijn voormalige club FC Twente en wist zich eerder al drie keer tot Nederlands kampioen te kronen. Met Tony richt de club zich op een topklassering in de eDivisie. Daarnaast is de doelstelling om met PEC Zwolle acte de présence te geven op internationale topevenementen- en toernooien. In de week van zijn komst naar PEC Zwolle stond Tony zelfs online nummer 1 van de wereld; hij is een echte internationale topspeler waarmee de club een groot en sterk bereik (15.000+ volgers op Instagram, 35.000+ abonnees op YouTube) heeft wat de club en haar partners mooie kansen biedt. Zijn komst naar Zwolle werd mogelijk gemaakt in samenwerking met zijn management Bundled. De geboren Amsterdammer heeft naast zijn opkomende carrière als eSporter ook nog een bijbaan in een supermarkt. 


Met het PEC Zwolle eSports Team, bestaande uit Tony Kok en Stefan Vellinga, heeft de club het beste van beide werelden in huis; regionale betrokkenheid mét (inter)nationale allure, waarmee de club zowel de breedte als de top van deze tak van sport kan bedienen. Stefan, de regionale jongen van de club die vanaf het eerste uur betrokken is. En Tony, de internationale topper die PEC Zwolle eSports sterk kan vertegenwoordigen op internationaal niveau en het merk nog beter in de markt kan zetten. Beide eSporters zijn ook inzetbaar voor activiteiten van de club en uiteraard voor partners.


Tony Kok

Eredivisie partners