Theo Tekst + Fotografie

Theo Tekst + Fotografie

PEC Zwolle zet iedere week één van haar sponsoren in de spotlight. Deze week is het woord en de fotografie aan Theo Smits.

Stel uzelf voor

Ik ben Theo Smits en sinds 1997 werk ik als freelance journalist, fotograaf en tekstschrijver voor zeer diverse opdrachtgevers; van de Provincie Overijssel tot Rabobank IJsseldelta en van het Regio Zwolle Congres tot PEC Zwolle en Regio Zwolle United.


Wat doet uw bedrijf? 

Via mijn bedrijf Theo Tekst + Fotografie help ik mijn opdrachtgevers om hun boodschap over te brengen op hun doelgroep. Door krachtige en inhoudelijke teksten te schrijven die de doelgroep aanspreken. Door foto’s te maken waarop personen en onderwerpen tot hun recht komen. En vooral door ervoor te zorgen dat deze teksten en foto’s elkaar versterken, zodat de boodschap nóg sterker overkomt: Theo Tekst + Fotografie.


Waarom bent u sponsor van PEC Zwolle?

Door mijn werkzaamheden voor de club ervaar ik welke impact PEC Zwolle heeft op de regio. PEC biedt niet alleen een thuisbasis voor trotse voetbalfans, maar ook een prachtig netwerk voor ondernemers én een kapstok voor diverse maatschappelijke organisaties en initiatieven. Daar wil ik graag een bescheiden bijdrage aan leveren. Vandaar dat ik nu ruim 10 jaar sponsor ben.


Wat is uw leukste herinnering aan PEC Zwolle?

Dat zijn er meerdere. Natuurlijk denk ik meteen aan de bekerfinale in 2014 die we met 5-1 van Ajax wonnen. Een paar dagen na de finale ging ik met Ryan Thomas, Bram van Polen, Joost Broerse, Zwolfje én de beker naar Isala om patiënten deelgenoot te maken van de feestvreugde. Dat was hartverwarmend. Ik sta normaliter niet vaak op de foto, maar die ene keer maakte ik een uitzondering en heb ik mezelf laten vastleggen met de beker.


Ook de wedstrijd Sparta Praag – PEC Zwolle in de Europa Leaugue en de reis naar Tsjechië in datzelfde jaar was echt super. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik denk aan het grote plein in het centrum dat compleet blauw-wit was gekleurd. Ik was zo trots als een pauw.


Daarnaast vind ik het telkens weer fantastisch als ik de G-voetballers mag fotograferen terwijl ze in de rust van een thuiswedstrijd penalty’s gaan schieten. Als ze vervolgens een ereronde maken, geeft het publiek hen altijd een staande ovatie. Dat zijn momenten die mij een heel goed gevoel over de club en de fans geven. 


Welk bedrijf wilt u ook graag bij de Businessclub van PEC Zwolle zien? 

Dat mag wat mij betreft elk bedrijf zijn. Waar het volgens mij om gaat, is dat ondernemers elkaar bij PEC ontmoeten, gesprekken aangaan en samen mooie initiatieven ontplooien. Die mogelijkheid gun ik alle ondernemers, want daar worden zijzelf, PEC Zwolle en uiteindelijk onze hele regio beter van.

Eredivisie partners