Stadionbezoek in Coronatijd

Stadionbezoek in Coronatijd

Vanwege het coronavirus zal het bezoeken van een thuiswedstrijd van PEC Zwolle er in het seizoen 2020/2021 anders uit zien. Door het RIVM en de KNVB is er in het 'protocol betaald voetbal’ beschreven in welke kaders supporters wedstrijden kunnen bezoeken. PEC Zwolle streeft ernaar om binnen deze kaders supporters een optimaal en gastvrij bezoek aan ons stadion te bieden.

laatst geüpdate: 25-09-2020


Streven van de club is om zoveel mogelijk supporters aanwezig te laten zijn bij thuiswedstrijden, met inachtneming van de regels en richtlijnen. Hieronder staan de uitgangspunten die van toepassing zijn bij een wedstrijdbezoek in het MAC3PARK stadion.


Gezondheidscheck

Voor het stadion betreden wordt dien je een gezondheidscheck te doen. Een goedkeuring van deze check kan bij binnenkomst worden getoond. Een screenshot op de telefoon daarvan is al voldoende, ga daarvoor naar: peczwolle.nl/gezondheid. Zorg dat je de check tijdig gedaan hebt, dit zorgt voor een betere doorstroming. 

 

Geen losse kaartverkoop

Seizoenkaarthouders die hebben gekozen voor optie 1 (onvoorwaardelijke support – 1 seizoen) en optie 2 (onvoorwaardelijke support – 2 seizoenen) hebben de mogelijkheid om van de eerste vier thuiswedstrijden er twee te bezoeken. Daarbij geldt dat er per seizoenkaart maximaal één topwedstrijd (Feyenoord of PSV) kan worden bezocht en een reguliere wedstrijd (Sparta Rotterdam of Willem II). Meer informatie over de overige thuiswedstrijden volgt in een later stadium.

 

Seizoenkaarthouders die hebben gekozen voor optie 3 hebben toegang tot het stadion op het moment dat er weer volledig publiek aanwezig mag zijn Er vindt geen losse kaartverkoop plaats.

 

Start verkoop

Seizoenkaarthouders die een ticket kunnen kopen krijgen ruim van tevoren bericht wanneer de wedstrijden in de verkoop gaan.


Is een wedstrijd ‘uitverkocht’ dan kun je voor de andere wedstrijd tickets bestellen. Je hebt altijd de garantie dat je twee van de vier wedstrijden kunt bezoeken.

 

Vaste rij- en stoelnummer

Gezien de beperkingen in capaciteit is het niet te realiseren elke supporter op zijn of haar eigen stoel te laten plaatsnemen. Wel streven wij ernaar zoveel mogelijk supporters op hun eigen vak/tribune of vergelijkbare plek te laten plaatsnemen.

 

Het is verplicht om op de door jouw gekozen plek in het stadion te gaan zitten. Het is niet toegestaan om tijdens de wedstrijd van plaats te wisselen of te verplaatsen. Ook bij slecht weer is het niet toegestaan om te verplaatsen in het stadion.

 

Toegangskaarten niet overdraagbaar

Het is niet toegestaan om toegangskaarten door te geven aan vrienden familie of derden. De naam op het e-ticket moet overeenkomen met de naam op jouw identiteitsbewijs.

 

Bij binnenkomst wordt gecontroleerd of de naam op het e-ticket overeenkomt met de naam op je identiteitsbewijs. Het is tevens niet toegestaan om op meerdere toegangskaarten dezelfde naam te hebben staan.


Samen naar het stadion

Om zoveel mogelijk samen met jouw vrienden/familie naar wedstrijden te kunnen gaan, adviseren we je om accounts van jouw vrienden/familie aan elkaar te koppelen. Hiermee kun je voor elkaar (mits zij beschikken over een seizoenkaart optie 1 of 2) toegangskaarten bestellen. Op deze manier vergroot je de kans om, op het moment dat wedstrijden in de verkoop gaan, samen in het stadion te zitten.


Hier lees je hoe je accounts aan elkaar kunt koppelen


In- en uitstroom & tijdvakken

Op jouw entreebewijs staat een tijdvak vermeld. De club roept je dringend op om hier rekening mee te houden, op die manier kunnen we een goede instroom met elkaar reguleren. Let bij eventuele rijvorming wel op, dat je de anderhalve meter afstand tot elkaar in tact houdt.


Ben je eenmaal in het stadion, dan dien je zo snel als mogelijk jouw stoel op te zoeken. Volg na afloop van de wedstrijd en bij het in fases verlaten van het stadion de aanwijzingen van de stewards. De stewards zullen middels een rood/groen bordje aangeven wanneer je het stadion kan verlaten.


Let bij het verlaten van het stadion wederom op de anderhalve meter afstand.


Naast elkaar zitten in het stadion

Bij het online bestellen van een plek In het stadion zie je vrijstaande stoelen en koppels van twee stoelen. Stoelen direct naast elkaar zijn alleen te selecteren door seizoenkaarthouders die op hetzelfde adres woonachtig zijn en ook zo geregistreerd zijn.

 

Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen anderhalve meter afstand te houden van zowel volwassenen als leeftijdsgenoten. Seizoenkaarthouders (optie 1 en 2) die in deze categorie vallen ontvangen persoonlijk bericht over hoe zij tickets kunnen bestellen.


Mondkapjes

Het is voor iedere stadionbezoeker verplicht om een mondkapje te dragen wanneer men zich door het MAC3PARK stadion begeeft. Het mondkapje hoeft niet gedragen te worden wanneer men op de eigen stoel zit.

 

Klachten? Blijf thuis!

Heb jij klachten die gerelateerd zijn aan het coronavirus? Dan adviseren we je om thuis te blijven. Ook bij verkoudheidsklachten dien je niet naar het MAC3PARK stadion af te reizen.

 

Voor het betreden van het stadion dienen supporters een korte gezondheidscheck uit te voeren op hun mobiel. Deze moeten supporters bij binnenkomst aantonen bij de aanwezige stewards.


Tassenbeleid

Het is niet toegestaan om rugtassen groter dan A4-formaat mee te nemen.  

 

Horeca

Op het buitenterrein zijn horeca-punten aanwezig. Daar kan je terecht voor een hapje en drankje. Ook wordt er bier verkocht voorafgaand aan de wedstrijd. De vertrouwde horecapunten in het stadion zijn voorlopig gesloten. Zorg dus dat je van tevoren catering aanschaft, want je kan tijdens de wedstrijd of in de rust het stadion niet verlaten. Je mag één eigen PET-fles (0,5 liter) meenemen het stadion in, blikjes zijn niet toegestaan.


Tickets scannen en uitprinten

Op alle ingangen (m.u.v. de Marten Eibrink/Noord Tribune & het gastenvak) is het mogelijk om met jouw mobiel het (e-)ticket te laten scannen.


Heb jij een ticket besteld op de Marten Eibrink/Noord of in het gastenvak dan zul je jouw ticket moeten uitprinten. Het is helaas niet mogelijk om jouw ticket te laten uitprinten bij het stadion.


Zingen

Het is helaas niet toegestaan om te zingen en uitbundig te juichen volgens de RIVM-richtlijnen. Als club dienen wij dit protocol te volgen, en gaan ervan uit dat ook jij je hier aanhoudt.


Rookvrij

Vanaf het seizoen 2020/2021 zijn alle stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisies rookvrij. Dit betekent dat het verboden is om binnen het MAC3PARK stadion te roken. Voor meer informatie over dit initiatief kan je terecht op rookvrijevoetbalstadions.nl.


Heb je vragen of kom je er niet uit met het koppelen van accounts? Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Ons ticketingteam helpt je ook graag verder. Stuur een e-mail met je klantnummer naar info@peczwolle.nl of bel ons op (038) 453 49 48

Eredivisie partners

pec zwolle t-shirts