Projecten Talentontwikkeling

Projecten Talentontwikkeling

Centre for Sports & Education

Met Landstede werkt PEC Zwolle bijvoorbeeld actief aan talentontwikkeling in de topsport: op het Centre for Sports & Education (CSE) haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, of het nu in de schoolbanken, op het veld, op de rijbaan of in de zaal is. Door goed onderwijs, trainingen en sport ondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten wordt jeugd voorbereid op een toekomst als topsporter. Daarmee is het CSE uniek in Nederland.


Hogeschool Windesheim

Met Windesheim werkt PEC Zwolle actief aan de regionale ontwikkeling op sociaal-economisch terrein. Dit houdt in dat Windesheim samen met PEC Zwolle, gemeenten, ondernemers en andere onderwijsinstellingen optrekt en via verschillende casussen m.b.t. actuele thema’s (in de regio) verder bouwt aan een krachtige Regio Zwolle. Met deze initiatieven wordt uiteindelijk de werkgelegenheid gecreëerd voor de toekomstige generaties studenten en ook voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.


PEC Zwolle Street League

Samen met het Deltion College en heeft PEC Zwolle United de PEC Zwolle Street League ontwikkeld. De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar, waarin wijken en buurten van de Gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. Naast het winnen van deze straatvoetbalwedstrijden kun je ook op een andere manier zogenaamde ‘likes’ verdienen. Dit kan door je als team in te zetten voor je eigen wijk, door bijvoorbeeld afval op te ruimen, te helpen bij een buurthuis of door boodschappen te doen voor je oude buurvrouw. De ambitie is om deze straatvoetbalcompetitie uit te rollen naar omliggende (partner)gemeenten.

Onze partners

PECPOWER
Sloots Projectinrichting