Winst PEC Zwolle Vrouwen na ijzersterke tweede helft

Het is PEC Zwolle Vrouwen gelukt om in de eerste thuiswedstrijd de volle buit te pakken. FC Twente Vrouwen, dat vorig seizoen als tweede eindigde en de eerste wedstrijd van dit seizoen nog winnend afsloot, werd met 4-2 verslagen. Daar zag het bij rust nog niet naar uit, toen de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal nog tegen een 1-2 achterstand aankeek.

Het duel begon met veel balbezit voor de Zwollenaren. Al na zeven minuten verdiende PEC Zwolle Vrouwen een strafschop. Bonita Theunissen werd onderuit gehaald, waarna Babiche Roof via de onderkant van de lat doel trof.

Lang konden de Zwolse Vrouwen niet genieten van de voorsprong. Binnen het kwartier kwam FC Twente Vrouwen op gelijke hoogte. Een overtreding van Nienke Olthof op Jassina Blom leverden de Tukkers ook een strafschop op. Olthof kon de inzet van Myrthe Moorrees vervolgens niet keren. Olthof kon daarna nog flink aan de bak op inzetten van Blom en Ashleigh Weerden. Aan de andere kant probeerde Maud Asbroek het van afstand zonder resultaat. FC Twente Vrouwen ging met een voorsprong de rust in door een rake kopbal van Sisca Folkertsma uit een hoekschop.

De start van de tweede helft was veelbelovend voor de Zwolse ploeg. Theunissen was met een schot van buiten het Twentse strafschopgebied heel dichtbij, maar zag haar inzet rakelings langs de kruising scheren.

Aan de andere kant speelde Bente Jansen zichzelf behendig vrij, maar haar inzet ging recht in de handen van Olthof, waar de spits de hoek voor het uitkiezen had. FC Twente Vrouwen leek door te drukken, maar het was PEC Zwolle Vrouwen dat op 2-2 kwam. Bonita Theunissen kopte prachtig raak op aangeven van Weijkamp. Meteen daarop kreeg Maxime Bennink een enorme kopkans, maar de speelster raakte de bal niet vol. Ook Roof kreeg de bal niet binnen na goed terugleggen van Weijkamp. Een kwartier voor tijd kreeg diezelfde Roof nog een kans, maar haar inzet raakte de kruising.

Met een punt nam PEC Zwolle Vrouwen geen genoegen. De verdiende voorsprong kwam er ook toen Maud Asbroek acht minuten voor het einde verwoestend uithaalde. Haar pegel ging via lat en keepster binnen: 3-2. Het laatste woord was aan captain Roof, die de marge veilig naar twee tilde en voor de 4-2 tekende.

PEC Zwolle Vrouwen – FC Twente Vrouwen 4-2 (1-2).