,,We moeten al onze energie in dit duel gooien”

,,We moeten al onze energie in dit duel gooien”

Mike van Duinen is terug bij PEC Zwolle. De aanvaller die maandenlang moest toekijken vanwege een breuk in zijn middenvoetsbeentje is weer volledig fit. In de eerste wedstrijd van 2020 bewees de aanvaller meteen zijn waarde voor de Blauwvingers, door de 1-1 tegen de touwen te schieten in het duel met FC Utrecht.

Basisklant

In die wedstrijd, die na een spectaculaire slotfase eindigde in een 3-3 gelijkspel, stond Van Duinen voor de tweede keer dit seizoen in het basiselftal. ,,Ik ben blij dat ik weer een volledige wedstrijd kan spelen en het team kan helpen. Ik had gehoopt dat het sneller was gegaan. Voordat je natuurlijk echt weer helemaal fit bent, ben je zo een paar maanden verder. Het is frustrerend als je op de tribune moet zitten als het minder goed gaat met het team. Je voelt je machteloos. Daarom ben ik nu extra blij om er weer bij te zijn. Ik voel me eindelijk weer sterk”, zo begint Van Duinen zijn verhaal. ,,Ik denk dat ik een speler ben die energie meebrengt voor het elftal. Daar moet ik het ook een beetje van hebben. Dat zit in mijn spel. Er altijd alles aan doen om te winnen en die drie punten te pakken. Het gaat niet altijd om kwaliteit, maar ook om hoeveel energie je in het spel steekt.”


Nieuwe formatie

PEC Zwolle begon de tweede seizoenshelft in een 5-3-2-opstelling. Volgens Van Duinen heeft de ploeg tegen FC Utrecht laten zien dat de nieuwe manier van speler zijn vruchten snel af kan gaan werpen. ,,Ik ben daar wel positief over gestemd. Het gaat beter en beter. Daar zijn we hard mee aan het werk gegaan, al vanaf het trainingskamp. Ik denk ook wel dat we met dit systeem onze tegenstanders kunnen verrassen en zo wedstrijden gaan winnen. Ik heb er zeker vertrouwen in”, vervolgt de Hagenaar, die vindt dat sindsdien het team ook dichter naar elkaar toe is gegroeid. ,,We hebben goede gesprekken met elkaar gevoerd. We hebben duidelijk aan elkaar gezegd wat er verwacht wordt van iedereen. Je moet ook kritisch zijn om elkaar te helpen. Dat hebben we goed opgepakt met elkaar. Je merkt nu echt op de training dat we daardoor veel meer met elkaar bezig zijn. Dat moeten we nu om gaan zetten in de wedstrijden.”


Willem II

Zondag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Willem II, de verrassende nummer drie van de Eredivisie. ,,Op wat ik tot nog toe van ze heb gezien, maken ze op mij een hele goede indruk. Ze kunnen heel goed voetballen en doen het waanzinnig goed”, vervolgt de aanvaller. ,,Die ploeg staat natuurlijk niet voor niks op de derde plaats in de Eredivisie. Het zal voor ons een lastige wedstrijd worden, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als tegen FC Utrecht, dan denk ik dat we een goede kans maken op een resultaat. De kwaliteiten die we in onze selectie hebben moeten er dan vanzelf uit gaan komen. We moeten al onze energie in die wedstrijd gooien. Daar mag het niet aan liggen”, besluit Van Duinen.