Voorbeschouwing PEC Zwolle - Feyenoord

Voorbeschouwing PEC Zwolle - Feyenoord

De winterstop is ten einde, zaterdagavond om 19.45 uur gaat de bal weer rollen in het MAC3PARK stadion. Terugkijkend op de voorbije weken is er veel veranderd binnen de club. Met Jaap Stam werd een nieuwe hoofdtrainer aangesteld en bovendien werden er spelers aangetrokken. Wat niet nieuw was, was het winterse trainingskamp. Voor de vierde maal op rij streek PEC Zwolle neer in het Zuid-Spaanse Mijas.

Daar ging het vizier op Feyenoord-thuis, de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Tegen Bundesliga-club 1 FC Nürnberg (1-1) werd de eerste oefenwedstrijd onder Stam gespeeld, die de week in Spanje ook benutte om de spelers (beter) te leren kennen. Niet iedereen was nieuw voor de oefenmeester, want eerder al werkte Stam samen met Diederik Boer, Bram van Polen en Darryl Lachman. Na het trainingskamp wachtte in Duitsland Bayer 04 Leverkusen. Een tegenstander van een heel ander kaliber, waartegen PEC Zwolle ruim een half uur prima tegenstand bood. Het duel met de Duitse grootmacht ging weliswaar met 3-1 verloren, toch zagen Stam en zijn assistenten Gert Peter de Gunst en Said Bakkati voldoende perspectief voor de tweede seizoenshelft.


Ook Feyenoord reisde af naar Spanje voor een winters trainingskamp. Giovanni van Bronckhorst verbleef met zijn ploeg 34 kilometer verderop in Marbella en oefende net als PEC Zwolle tegen twee Duitse tegenstanders. Tegen Borussia Dortmund werd maar net verloren (2-1) terwijl Karlsruher SC, dat uitkomt in de 3. Liga, met 4-2 verslagen werd. Met Feyenoord treft PEC Zwolle direct een tegenstander van formaat, dat het in Zwolle overigens wel altijd lastig heeft. Vorig seizoen won het weliswaar, maar eenvoudig ging dat niet (3-4). Sinds de promotie wist PEC Zwolle van de zes ontmoetingen er vier te winnen (tussen 2012 en 2016), één gelijk te spelen (2017) en werd er dus eenmaal verloren (2018).


Waar PEC Zwolle in het huidige seizoen met een zestiende plaats teleurstelt, hebben ook de fans van Feyenoord wel eens betere tijden gekend. Met een achterstand van twaalf punten op lijstaanvoerder PSV en tien op Ajax, is de kans op een Rotterdamse titel vrijwel verkeken. Zo heeft Feyenoord, dat afgelopen week Renato Tapia bij Willem II in Tilburg stalde, nog één route naar eremetaal: de TOTO KNVB Beker. Stam kan bij zijn eerste officiële wedstrijd vanavond niet beschikken over doelman Boer, die in de laatste wedstrijd voor de winterstop een rode kaart pakte. Ook Kingsley Ehizibue liep bij die wedstrijd in Venlo tegen een schorsing aan en is niet speelgerechtigd. Van Bronckhorst kan op zijn beurt geen beroep doen op Bart Nieuwkoop, die in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft met twee keer geel naar de kant moest.


Arbitrage

PEC Zwolle - Feyenoord vangt zaterdag aan om 19.45 uur en staat onder leiding van Pol van Boekel, die ook vorig seizoen dit duel floot. Assistent-scheidsrechters zijn Joost van Zuilen en Patrick Langkamp. Official is Rob Dieperink. In Zeist kijkt Edwin van de Graaf mee als VAR, die op zijn beurt wordt geassisteerd door Freek Vandeursen.


Kaartverkoop

Nog geen kaartje? Het makkelijkst koop je kaarten voor dit duel online in de ticketshop. Als seizoenkaarthouder of clubkaarthouder kun je maximaal een kaart (extra) aanschaffen. Klik hiervoor op deze link. Op vrijdag is het nog mogelijk om in de PEC Zwolle Fanshop een ticket te kopen. Net zoals online kan je hier één kaart kopen op basis van jouw seizoenkaart of clubkaart. Op de wedstrijddag zelf zijn de stadionkassa's gesloten.