Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Twente

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Twente

PEC Zwolle speelt komende zaterdag om 21.00 uur thuis tegen FC Twente. In het MAC3PARK stadion gaat de ploeg van trainer/coach Bert Konterman op zoek naar de tweede thuisoverwinning op rij. Dit moet gaan gebeuren tegen een ploeg die al zes duels niet wist te winnen. Beide ploegen verloren afgelopen weekend in blessuretijd.

Onzalig Pasen

De Blauwvingers zullen een bittere nasmaak hebben overgehouden aan het paasweekend. PEC Zwolle kwam in de zevende minuut op een 1-0 achterstand. Na rust zorgde Bram van Polen voor de gelijkmaker en even later zorgde Slobodan Tedić op schitterende wijze zelfs voor de 1-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd kreeg Sparta Rotterdam echter een penalty die werd benut door Lennart Thy. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar diep in blessuretijd kopte Thy zijn tweede en tevens de winnende binnen.


Zoekend naar vorm

FC Twente kent een moeizaam 2021. Sinds de jaarwisseling wist de ploeg van Ron Jans slechts twee keer te winnen. De laatste overwinning dateert van 14 februari. Destijds een uitduel tegen Vitesse. De laatste thuiszege dateert van 31 oktober, uitgerekend tegen PEC Zwolle. Afgelopen weekend stond FC Twente opnieuw tegenover de Arnhemmers. In een wedstrijd met drie penalty’s kwamen de Tukkers op een 1-0 voorsprong door Danilo Pereira. Vlak voor rust zorgde Oussama Tannane voor de gelijkmaker. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, maar net als bij PEC Zwolle viel het beslissende doelpunt in de slotseconden van de wedstrijd. Het was de tweede benutte penalty van Tannane.


De 2-0 overwinning van toen

Het is al even geleden dat PEC Zwolle FC Twente op bezoek kreeg in het MAC3PARK stadion. De laatste keer dateert van 26 augustus 2017. Destijds won de ploeg van toenmalig trainer/coach John van ’t Schip met 2-0. Doelpunten werden gemaakt door Youness Mokhtar en Bram van Polen. Naast de laatst genoemde doelpuntenmaker stond uit de huidige selectie ook Mustafa Saymak in de basis. Na dat duel speelden de Blauwvingers in totaal nog drie wedstrijden in de Grolsch Veste. Deze eindigden allemaal in een overwinning voor de Tukkers.


Dean Huiberts

Een speler in de huidige selectie van PEC Zwolle die niet in het eerste, maar wel in de jeugd van FC Twente speelde is Dean Huiberts. De middenvelder speelde van 2011 tot eind 2018 voor de Tukkers. In januari 2019 verkaste het talent naar de beloften van PEC Zwolle. Een klein half jaar later tekende de 20-jarige rechtspoot zijn eerste contract. Al snel werd Huiberts overgeheveld naar het eerste elftal waar hij op 11 augustus 2019 zijn debuut mocht maken tegen FC Utrecht. In dat duel stond hij gelijk in de basis en werd hij na 85 minuten gewisseld voor Jarno Westerman. Ook Bert Konterman heeft als jeugdtrainer een verleden in Enschede.


Arbitrage

PEC Zwolle - FC Twente begint om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. Assistent-scheidsrechters zijn Roy de Nas en Frans Ozinga. Official is Robin Gansner. Jannick van der Laan fungeert als VAR, bijgestaan door Yorick Weterings.


Live op ESPN

PEC Zwolle - FC Twente is live te zien op het open kanaal van ESPN. Uiteraard is de wedstrijd ook te volgen via onze socials op Twitter, Facebook en Instagram. Het programmaboekje is hier alvast door te bladeren.